Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Fithockey

In memoriam Kees de Haer

Nieuws afbeelding 7-4-2017

In memoriam Kees de Haer


Een zinnetje, dat Kees kenmerkt, is:

"Ik heb een fijne dag gehad.”



Dit zinnetje sprak Kees een aantal maal uit nadat hij met de andere Fithockeyers een uur lang op het hoofdveld van hockeyclub Derby heeft lopen rennen. Ja, mensen, rennen. Want Kees is tot zo'n vier maanden geleden lid geweest van voornoemde hockeyclub.


Voor 55-Plussers heeft de KNHB een op hun leeftijd aangepast programma samengesteld met een zachte bal en met zachte met styrofoam omwikkelde stokken. Onder leiding van een spelleider wordt een warming-up, een aantal technische oefeningen en een heus partijtje gespeeld. Bij Derby variëren de leeftijden van 55 tot en met 89 jaar. En ... u voelt het al aankomen: Kees was de oudste van het stel.


Tot ongeveer een jaar geleden heeft Kees steeds alles meegedaan. En is net zo fanatiek als alle anderen. Want, gooi de bal in het spel en wij oudjes zijn weer net zo speels als de jongsten onder de kleinkinderen en achterkleinkinderen van Kees. Zijn kleindochter heeft nog teamfoto's genomen van Kees met zijn achterkleinzoon erbij. Bij het adverteren van Fithockey heb ik vaak de leeftijd van Kees als voorbeeld genoemd.


Toen hij geen auto meer kon rijden, heeft hij zich zelfs met de senioren bus naar het veld laten brengen om het "hokkie” maar niet te missen. De senioren bus – toch vooral bedoeld voor mensen die niet meer zo goed ter been zijn - gebruiken om je naar het hockeyveld te laten brengen! Heel markant. Hij heeft Fithockey een prachtige buitensport gevonden en zei vaak na afloop, zo dankbaar: "ik heb een fijne dag gehad”.



Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht