Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Algemeen

Invoering Digitale Wedstrijd Formulier (DWF)

Nieuws afbeelding 9-11-2012
Invoering van het Digitale WedstrijdFormulier (DWF), in navolging van de Jongste Jeugdwedstrijden, nu ook voor de junioren- en seniorenwedstrijden bij HCDerby.
 
Vanaf zaterdag 10 november as. gaan bijna alle verenigingen in Zuid-Holland meedoen met het digitaal wedstrijdformulier voor de junioren en vanaf zondag 11 november voor de senioren.
 
Alleen districtswedstrijden zullen digitaal afgehandeld worden. Verenigingen die LISA niet gebruiken als ledeninformatiesysteem doen nog niet mee met het digitale wedstrijdformulier. Wedstrijden uit de bondscompetitie doen ook nog niet mee met het digitaal wedstrijdformulier.
 
LISA zal in het blok Wedstrijden - Wedstrijdformulieren laten zien welke wedstrijden digitaal gaan per speeldag. Dit is ook te zien in de laatste kolom "digitaal" bij het wedstrijdprogramma op de Derby-site.

Wat moet er gedaan worden en door wie?
Via LISA wordt in de week voorafgaande aan de wedstrijd een email verstuurd, bij de email wordt automatisch de handleiding bijgevoegd en de inloggegevens voor de desbetreffende persoon. Ook de (ingeplande) scheidsrechters ontvangen een email met instructies. LISA verspreidt de email voor het afhandelen van het DWF alleen naar de ondersteuners die daadwerkelijk een wedstrijd hebben die digitaal gaat op de gekozen speeldag.
 
Het DWF vindt je door in te loggen via: http://www.hcderby.nl/formulier
De coaches loggen in met hun eigen lidnummer en wachtwoord; de scheidsrechters door middel van een verificatiecode i.c.m. hun lidnummer OF bondsnummer OF kaartnummer. De verificatiecode voor de scheidsrechters hebben de thuis- én uit-coach ook in bezit; dit geldt zowel op de zaterdag als de zondag. 
 
Bij de junioren- en seniorenwedstrijden dienen de coaches VOOR de wedstrijd de spelerslijst in te voeren; junioren waar mogelijk al op vrijdag en senioren op zaterdag, maar in ieder geval dus altijd VOOR aanvang van de wedstrijd. Vervolgens kunnen de scheidsrechters, direct na de wedstrijd de uitslag en de eventuele kaarten invoeren. Tot slot moeten de coaches de (eventueel) gevallen kaarten en de uitslag accorderen.
Als er een actie open staat, zal hier een herinnering vanuit LISA voor verstuurd worden. Deze herinnering wordt altijd per email verstuurd.
 
Behalve de coaches/managers van de juniorenteams moeten ook de scheidsrechters die op de zaterdag fluiten, zich nog steeds VOOR en NA de wedstrijd te melden bij de major domus/wedstrijdtafel. Bij de wedstrijdtafel is een computer aanwezig indien nodig voor het afhandelen van het DWF.
 
Papieren wedstrijdformulieren
Omdat nog niet elke vereniging meedoet met het digitale wedstrijdformulier, is de afspraak dat zodra er tegen een team wordt gespeeld welke nog niet digitaal is, dat de thuisclub verantwoordelijk is voor het wedstrijdformulier. Dit gaat dus om wedstrijden tegen Berkel Rodenrijs, Capelle, Catwijck, HC Goeree-Overflakkee, HC Spirit, HCWV, HDM, HV Bleiswijk, Klein Zwitserland, Leidse Studs, LOHC, Noordwijk, Scoop Delft, Voorne, Westland of Ypenburg.
 
Voor meer informatie over de nieuwe handelwijze van de teambegeleiders zie:
Voor meer informatie over de nieuwe handelwijze van de scheidsrechters zie:
 
Alle informatie, de presentatie, handleidingen en veel gestelde vragen zijn ook terug te vinden op: www.lisa-is.nl/dwf
 
 
Bijlage HandleidingDigitaalWedstrijdFormulierSJ-1.pdf

Gerelateerde nieuwsberichten

Avondvierdaagse

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht