Senioren

Barendrecht - Derby D1 : 2 - 4

Nieuws afbeelding 17-9-2013
Winst eerste competitiewedstrijd Derby dames 1

Derby Dames 1 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-2 gewonnen.

In de voorbereiding hebben we zowel gewonnen als verloren, maar afgelopen zondag was het eindelijk tijd om tijdens de eerste competitiewedstrijd te laten zien wat we kunnen.

Ten opzichte van vorig seizoen is vrijwel het hele team intact gebleven, alleen keeper Roos is gestopt en Marloes en Heleen zijn naar Dames 2 gegaan. Vorig jaar zijn we met onze jonge ploeg 5e geworden, dit seizoen hebben we versterking gekregen doordat oud dames 1 spelers Monique en Kirsten terug zijn gekomen en in het doel houdt weer een nieuwe Roos de ballen tegen.

Iedereen was voor de wedstrijd stik zenuwachtig. We hadden wel al een aantal wedstrijden gespeeld, maar een competitiewedstrijd is toch anders. Barendrecht is van de tweede klasse gedegradeerd naar de derde klasse, dus je weet ook niet of ze goed of slecht zijn. Wat we wel wisten is dat we van ze wilden winnen.

In het eerste kwartier was het spel best redelijk, maar van beide kanten kwamen er geen kansen. Totdat Barendrecht opeens vanuit het niets een strafcorner mee kreeg. Gelukkig liep onze verdediging de corner eruit. In de voorbereiding is erop gehamerd snel om te schakelen en snel de bal te nemen. Kitty pakte te bal op en zorgde ervoor dat we een counter konden opzetten waardoor de bal na een verdedigende strafcorner binnen 10 seconde door Daphne aan de andere kant kon worden ingetikt.

De 1-0 brak de ban en de spanning was eraf. Nu moesten we doorzetten en combinaties blijven maken, dan volgde de 2-0 vast wel. We bleven de combinatie en simpele optie kiezen, waardoor Daphne ook de 2-0 kon binnen glijden! Tot dan toe hadden we nog geen corners weten te versieren, maar de enige corner die we in de eerste helft kregen werd door Mariska keihard in de hoek geslagen, waardoor we met 3-0 de rust in gingen.

In de rust werd erop gehamerd om hetzelfde spelletje te spelen als voor rust en Barendrecht vooral niet te dicht bij ons doel te laten komen. Helaas lukte dit niet en kwam Barendrecht al snel na rust op 3-1. We lieten onze kop niet hangen en bleven de aanval zoeken waarna Daphne haar derde treffer van de wedstrijd kon scoren.  Een meisje van Barendrecht bepaalde de eindstand door vanaf de kop cirkel de bal in de kruising te schieten waardoor de eindstand 4-2 is geworden. De eerste drie punten zijn binnen!