Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Arbitrage

Pilot CS+ op HC Derby

Nieuws afbeelding 28-2-2014
Voor enthousiaste en gemotiveerde clubscheidsrechters, van jong tot oud, die graag verder willen leren, biedt de KNHB een nieuwe praktijkopleiding aan; de Clubscheidsrechter PLUS (CS+) opleiding. De CS+ opleiding bestaat voor een belangrijk deel uit praktijkbegeleiding. De begeleiding en praktijktoets worden verzorgd door een leercoach, die door de KNHB wordt opgeleid.

Het doel van de CS+ opleiding is om het niveau van clubarbitrage te verbeteren en een positieve impuls te geven. Het biedt clubscheidsrechters die graag meer willen leren, een nieuwe uitdaging en potentie om zich verder te ontwikkelen. Voor de clubs biedt het meer mogelijkheden, omdat het eenvoudiger wordt om lastige wedstrijden aan te wijzen.
De opleiding is puur gericht op de praktijk. Dit betekent dat de cursisten meteen in actie komen en regelmatig wedstrijden fluiten om zoveel mogelijk ervaring op te doen.
 
HC Derby beschikt inmiddels over een 2-tal leercoaches (Kim en Bart) en dit seizoen is er een pilot gestart waarbij we 2 enthousiaste en talentvolle jeugdscheidsrechters (Manouk Bakker en Lieke van Bergen) opleiden tot CS+ scheidsrechter. Tijdens deze pilot laten we ons ondersteunen door Justin de Keizer die zijn enthousiasme en zeer waardevolle ervaring als bondsscheidsrechter inbrengt.
 
Mocht je meer willen weten over de CS+ opleiding of geinteresseerd zijn om volgend jaar deel te nemen aan deze opleiding, neem dan kontakt op met de arbitragecommissie ([email protected])
 
Namens de arbitragecommissie
Bart Schulte
 
Bijlage Artikel_CS+_in_Hockey.nl_febr_2013[1](1).pdf

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht