Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Senioren

Zoetermeer - Derby H1 : 4 - 2

Nieuws afbeelding 5-3-2014

Zoetermeer H1 – Derby H1 : 4 – 2

 

Op 2 maart zat de voorbereidingsperiode op de tweede seizoenshelft erop. Na twee maanden vol fitness bij Lennard, wintersporten in Lermoos, trainen en een heel erg druk programma met iedere zondag en dinsdag een oefenwedstrijd mochten we weer eens voor de punten spelen. Ondanks de lange voorbereidingsperiode, was dit de eerste keer van het nieuwe jaar dat de gehele selectie aanwezig was, met deze keer als toevoeging Harm en Fremen. De hele selectie was echter niet inzetbaar. Perrijn kon helaas alleen maar vanaf de kant toekijken. Hij werd vervangen door de debuterende Thomas Glandorf (JA1), die liet zien dat hij over de nodige keeperskwaliteiten beschikt.

 

Voor de wedstrijd werd nog één keer met z’n allen het strijdplan doorgenomen. Het punt waar de meeste nadruk op lag, was het plezier maken door samen te werken. Alleen dan kan je jezelf in de wedstrijd spelen en resultaat boeken. Fouten accepteren en ze weer met z’n allen oplossen. Ook kwamen er oplossingen voor de doorschuivende verdedigers van Zoetermeer en lag er een goed aanvalsplan klaar. Alle neuzen werden dezelfde kant op gezet, want ondanks onze positie onderin het rechterrijtje, wisten we dat we ook tegen deze jongens punten konden halen. We waren er dus helemaal klaar voor!

 

De wedstrijd begon sterk. Zoetermeer zette hoge druk als wij de bal hadden, waar we met redelijk hockey onderuit konden komen. Lukte dit niet en kon Zoetermeer over de achterlijn binnenkomen, stond Thomas meteen scherp en plukte een backhandschot of 3 uit het doel. Door een snelle schakeling of een handige beweging was je soms twee verdedigers kwijt en kon de aanval in stelling worden gebracht, maar het net van het doel werd nog niet gevonden.

 

Zoetermeer was de eerste die ervoor zorgde dat er een verandering op het scorebord plaatsvond. Na eerst een goed gepareerde strafcorner door Thomas was het een paar minuten later toch raak, 1 -0. Maar nog geen 5 minuten later kwamen we al met een antwoord. Jiri kon op de 23 meter lijn aangespeeld worden, die behendig z’n directe verdediger uitspeelde en de bal aan Tim T gaf. Hij kon de bal achter de keeper slaan, zodat de score weer in evenwicht was, 1-1!

 

Zoetermeer dacht dat ze dit klusje wel even gingen klaren. ‘even Derby verslaan’, kwam er sarcastisch van de coach van Zoetermeer naar z’n spelers toe. Die was op z’n zachtsgezegd niet blij. We wisten dus dat ze na de rust veel meer gingen forceren om hier met de winst vandoor te gaan, waar wij op voorbereid moesten zijn. Na het rustsignaal kwam er inderdaad een hoge druk op ons af, die met een hoge bal of harde bal langs de zijlijn omspeeld werd.

 

Toch kregen we een tegendoelpunt te verwerken(2-1) waarna Joran een bijzonder makkelijk gegeven gele kaart kreeg. De scheids zal wel last gehad hebben van de zon ofzoiets. Met een mannetje minder op het veld kregen we de 3-1 tegen, waarna ook Zoetermeer een bijzondere gele kaart kreeg. Goedmakertje denk ik?! We gingen meer opzoek naar de aanvallers, die niet altijd even makkelijk aangespeeld konden worden. Hierdoor kon Zoetermeer ook nog de 4-1 binnenknallen. En dit was een achterstand die we niet meer konden ombuigen. Wel pareerde de verdediging nog een viertal strafcorners en kond Tim S in de laatste minuut nog een strafcorner scoren, 4-2 ,voor de statistieken.

 

Na een sterke eerste helft konden we het de tweede helft niet voor elkaar te krijgen om tenminste met één punt naar huis te gaan. Dank aan alle invallers, die weer goed hebben staan hockeyen en natuurlijk keepen!

Komende zondag staat promovendi Fletiomare op het programma. In een knotsgekke wedstrijd verloren we daar net met 6-5, dus nu gaan we ervoor zorgen dat zij met lege handen naar huis gaan. Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We hopen jullie dan ook allemaal langs de lijn te zien om 14.30!

 

Sportieve groet,

 

Derby H1

#18

 

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht