Nieuwsbericht

Senioren

Derby H1 – Fletiomare : 2 – 3

Nieuws afbeelding 12-3-2014

De eerste thuiswedstrijd van de competitiehervatting was een return van een knotsgekke wedstrijd in Vleuten. Daar kwamen we na een 3-1 achterstand 3-4 voor en werden uiteindelijk in de laatste minuten toch nog met 6-5 naar de auto’s gestuurd. Een wedstrijd zonder verveling. Nu mochten ze eerst 40 minuten in de auto zitten om naar het zuidelijkste puntje van poule H1B te komen, ons complex.

Matchday was begonnen. Vanwege het heerlijke weer waren er al heel wat spelers vroeg aanwezig, en zagen zo Heren 2 met hangen en wurgen de 1-0 voorsprong vasthouden. Zo mag er ook weleens gewonnen  worden. Ook was het begin van de wedstrijd van Dames 1 spectaculair met een snelle 3-0 voorsprong, die ze tot het einde van de wedstrijd vast hebben kunnen houden. En voor ons zat er ook niets anders op dan weer eens 3 punten in de tas te houden, en Fletiomare was hier de perfecte tegenstander voor.

Tijdens de voorbereiding (waar Harm, Michiel en Ruben zich bij de groep aansloten) werden de laatste videobeelden van de oefenwedstrijd tegen HDS van afgelopen dinsdag doorgenomen. Het strijdplan werd op tafel gelegd en de opstelling werd doorgenomen. We hadden er zin in, want alles zat mee. Het mooie weer, het vele publiek, Perrijn die net op tijd weer in het doel kon staan en de overwinningen voor ons zorgden ervoor dat we tot op het bot gemotiveerd waren voor deze wedstrijd.
Het eerste fluitsignaal klonk, wij speelden de bal, maar Fletiomare leek geen stap te verzetten. Ze waren helemaal niet gekomen om te hockeyen, maar bleven met het hele team op de eigen helft hangen. We moesten het spel gaan maken, gaten zoeken in hun anti-hockey verdediging en zo proberen de aanvallers te bereiken. We zijn niet echt gewend het spel te maken in de wedstrijden, dus dit ging niet heel makkelijk. De kansen waren dan ook vooral voor Fletiomare, die na een onderschepping af en toe gevaarlijk dicht bij een doelpunt kwamen. Perrijn kon lang stand houden, maar toch viel de 0-1 en niet veel later meteen de 0-2.

De klus werd een stuk lastiger op deze manier, maar Fletiomare hield de groeperingen op de eigen helft ook niet eeuwig vol, dus ontstonden er kansen voor ons. Na een goede actie van Sebas over de achterlijn, was onze eerste strafcorner, vlak voor rust, een feit. Een goede sleeppush van Tim ‘Slungel’ trof meteen doel en zo stond het op slag van rust 1-2.

De tweede helft werd er een stuk aantrekkelijker gehockeyd. Fletiomare kwam verdedigend een beetje van hun helft af, probeerden wat meer druk te zetten op onze verdediging waardoor er daarachter wat meer ruimtes kwamen. Door lange loopacties van Harold over de linkerzijlijn zorgde voor veel gevaar, het middenveld werd meer bereikt en de aanval kon vaker in stelling worden gebracht. Dit resulteerde in een aantal strafcorners, die helaas geen doel troffen. Met nog een kwartier op de klok moest er dan toch nog wat gebeuren om resultaat te boeken. En dit gebeurde: Na een actie op het middenveld kwam de bal bij Matthieu, die de bal vanaf buiten de cirkel richting doel flatste. Deze kon Douwe behendig van richting veranderen, waardoor de keeper kansloos was en gelijkspel een feit was, 2-2!

En nu door, maar wel met beleid. We moesten controle houden, zoals eigenlijk al de hele wedstrijd het geval was, zodat we het niet weggaven. Dit lukte aardig en ook aanvallend waren we af en toe nog gevaarlijk. Ook ging het publiek er nogmaals achter staan. De tweede helft is het geen moment stil geweest vanaf de lijn! Toch kwam Fletiomare voor het eerst in het laatste kwartier bij ons doel, door een verdwaalde lange bal. Deze kwam ongelukkig op een voet, waardoor we nog een strafcorner moesten overleven. Dit lukte niet, 2-3, met nog amper een minuut te spelen. Hier kwamen we niet meer bovenop.

Het is zo zonde als je meer verdiend, maar het maar niet wil lukken. Deze wedstrijd hadden we punten kunnen en eigenlijk moeten pakken. Nu moeten we, nog steeds gelijk met Houten op de ranglijst, op naar de volgende wedstrijd tegen de nummer 9 DSHC. Er stond afgelopen zondag super veel publiek langs de lijn. Dit was echt super om te zien en te horen, het geeft ons een enorme boost in het veld! Heel erg bedankt dat jullie ons allemaal aan komen moedigen en hopelijk volgende week weer. Dan spelen we weer thuis, ditmaal dus tegen DSHC!

We hopen u hier dan weer langs de lijn te zien.