Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Shake Hands !

Nieuws afbeelding 19-3-2014

Beste Leden,

 

Shake Hands is een initiatief van enkele Noord Hollandse clubs en zal vanaf komend speelweekeinde ook bij alle teams van HC Derby het gebruik gaan zijn.

Voor Derby betekent dat: alle thuiswedstrijden beginnen en eindigen voortaan met het geven van een hand. Dus.....

 

1. Vóór de wedstrijd ‘line up’ bij de middenstip en handen schudden met de wens ‘Prettige wedstrijd’

2. Na de wedstrijd bij de middenstip bedanken van spelers en scheidsrechters

3. Beide teams drinken samen een drankje in het clubhuis (of op het terras!).

 

Het bestuur roept alle leden en alle teams op om Shake Hands bij elke (thuis)wedstrijd in de praktijk te blijven brengen. Van de aller jongsten tot onze Veteranen. De door de club aangestelde coaches zijn geïnstrueerd om Shake Hands bij alle thuis wedstrijden toe te passen en gasten uit te nodigen hieraan mee te doen.  Vragen, of zie je dat een wedstrijd op Derby niet begint met de line up, graag bericht via  [email protected]

 

Zie dit filmpje op Youtube

www.twitter.com/ sportiefrespect #shakehands

www.facebook.com/ sportiefrespect 

 

Wat is een line up?

Bij aanvang van iedere thuis wedstrijd vormen alle teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen naast de twee scheidsrechters, achter elkaar en langs alle tegenstanders te lopen en daarbij iedereen de hand te schudden. Prettige wedstrijd!

 

Wat doe jij als coach / teambegeleider?

Bouw de line up in je pre-match routine. Stem van te voren even af met de coach van de gasten. Instrueer je spelers alvast tijdens het praatje voorafgaand aan de wedstrijd en enthousiasmeer hen voorafgaand en na de wedstrijd. De scheidsrechter geeft het signaal voor de toss en direct daarna de line up. Overleg dus goed met de scheidsrechter hoe lang er ingespeeld kan worden voorafgaand aan de line up. Zorg ervoor dat alle spelers na de wedstrijd naar de middenstip terug gaan om elkaar én scheidsrechters te bedanken of feliciteren. En neem de tegenstander en je team mee voor een drankje na de wedstrijd.

 

Wat doe jij als captain?

De scheidsrechter geeft het signaal voor de toss en direct daarna de line up. Houd dus goed de scheidsrechter in de gaten tijdens het inspelen en neem alle spelers mee naar de middenlijn voor de line up. Zorg ervoor dat alle spelers na de wedstrijd naar de middenstip terug gaan om elkaar en scheidsrechters te bedanken of feliciteren. En neem de tegenstander en je team mee voor een drankje na de wedstrijd.

 

Wat doe jij als scheidsrechter?

Jij hebt als scheidsrechter een belangrijke rol in dit initiatief. Lees daarom goed de onderstaande informatie door.

 

Voorbereiding: wees ruim op tijd aanwezig zodat je afspraken kan maken met zowel jouw collega alsook de team captains (en coaches / teambegeleiders).

 

Line-up: regel dat er niet te lang wordt ingespeeld maar haal beide teams paar minuten voor aanvang naar de middenstip voor toss en line up en direct daarna starten met de wedstrijd. Zie hierop toe en enthousiasmeer dit bij de toss.

 

Nadat je het eindsignaal van de wedstrijd hebt aangegeven: beide scheidsrechters wijzen naar en lopen naar de middenstip. Daar kunnen alle spelers en coaches elkaar bedanken of feliciteren en de scheidsrechters bedanken.

 

Daarna drinken de thuisspelende en uitspelende spelers met de scheidsrechters iets ter afronding van de wedstrijd.

 

Bedankt voor jullie medewerking!

 

Het Bestuur HC Derby

 

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht