Nieuwsbericht

Senioren

Derby D1 - Rijswijk : 3 - 2

Nieuws afbeelding 23-3-2014

Vorige week hadden we een niet al te goede wedstrijd tegen de Leidse Studs, maar we gingen toch met drie punten er weg! Door die drie punten kwamen we derde op de ranglijst te staan en gingen we Rijswijk voorbij. Vandaag stond er dus een belangrijke en spannende wedstrijd op het programma!

Ook vandaag was het weer de bedoeling om binnen 5 minuten op 1-0 voorsprong te komen en we wilden dan ook alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen. Tijdens de warming up zat het weer even niet mee en kwamen er hagelstenen uit de lucht zetten, maar toen de wedstrijd eenmaal begon klaarde het gelukkig op. Nadat de twee mini's van de week Kimberly en Elise hadden gescoord in het doel van de tegenstander was het voor ons de taak om te scoren. Het fluitsignaal klonk en we begonnen gelijk fel. En ja hoor het lukt ons nu ook weer. Daphne wist binnen twee minuten het doel van Rijswijk te vinden en daar was hij dan de 1-0 voorsprong.

Rijswijk liet het hier echter niet bij zitten en kwam door een foutje al in de derde minuut op 1-1. U leest het goed het stond inderdaad binnen 3 minuten al 1-1. Misschien waren het de zenuwen maar na de 1-1 zakte we een beetje in en was Rijswijk continue gevaarlijk. Ze hadden dan ook echt wel een aantal goede kansen die er gelukkig niet ingingen. Na wat over en weer hockey was het dan toch Rijswijk die hun tweede doelpunt scoorde. Helaas gingen we met 1-2 achter de ruststand in.

In de rust was Billy terecht boos, waar was de vechtlust en de wil om te winnen? Het was dan ook echt belangrijk dat we de tweede helft gelijk scherp begonnen! Het fluitsignaal voor de tweede helft begon en we gingen gelijk fel van start. Je zag dat iedereen genoeg vechtlust in zich had om in ieder geval de aansluitingstreffer te maken en misschien wel te winnen. Waar Rijswijk in de eerste helft de druk zette, waren wij nu de partij in de aanval en met de kansen. En gelukkig het harde werken werd beloond. Tatum wist met een nonchalante backhand de bal achter de keeper te krijgen en dus was het 2-2. Maar natuurlijk was dit niet genoeg. We moesten Rijswijk achter ons houden en aansluiting houden op de nummer 1 en 2 en dat zouden we alleen maar doen door te winnen.

We bleven met z'n allen aanvallen. Zelfs Puk heeft een keer bijna de achterlijn bewondert! Zoveel vechtlust was er opeens. Zo'n 10 minuten voor tijd liep Bridget met de bal de cirkel in en haalde uit, hij was niet eens heel hard, maar via de stick van de tegenstander kwam hij toch echt in het doel terecht. Oh wat waren we blij, de 3-2 stond eindelijk op het scorebord!

Met nog 5 minuten te gaan moesten we vooral proberen om de bal in de ploeg te houden en geen gekke dingen te doen. Maar door de spanning werden er toch wat slordige ballen gegeven en kwamen we de laatste 2 minuten nog onder druk te staan. We hielden het gelukkig vol en na het fluitsignaal was de vreugde duidelijk aanwezig.

De nummers 1 en 2 hebben ook gewonnen dus we blijven derde staan, maar we komen steeds dichterbij en blijven in hun nekken hijgen. Volgende week spelen we uit tegen Spijkenisse en zijn gebrand om daar ook weer met de drie punten naar Derby terug te keren. We zien jullie graag langs de lijn!