Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Senioren

Derby H1 - Houten : 5 - 2

Nieuws afbeelding 17-4-2014 Dit was de wedstrijd waar het heel veel vanaf hing. Houten stond één puntje boven ons, waardoor wij onder de degradatiestreep stonden. Dit was natuurlijk niet de bedoeling, dus daar moest maar eens wat aan gedaan worden. En met Houten op bezoek moesten we deze kans wel met beide handen aangrijpen.

We lieten niets aan het toeval over. Een goede trainingsweek ging er aan deze wedstrijd vooraf. Fanatiek en tot op het bot gemotiveerd; de partijvormen moesten door beide teams gewonnen worden. Ook aan de omstandigheden buiten het veld moest het niet kunnen liggen. Oproepen tot steun werden massaal beantwoord en de zijlijn stond helemaal vol. Ook de TD na de wedstrijd zorgde voor de nodige bezoekers en gezelligheid achteraf. Er stond ons echter nog één ding te doen, winnen!

De wedstrijd begon wat aftastend, met beide teams die geen volle druk op de tegenstander gaven. Door goed buitenom te hockeyen konden we in de cirkel van Houten komen, maar echt gevaarlijk werden we niet. Ook Houten kreeg heel af en toe een kans, maar echt veel leverde dit niet op. Hier kwam verandering toen een middenvelder van Houten met z’n backhand op het doel kon slaan. De bal bereikte de plank, waardoor we tegen een achterstand aankeken. 
Deze achterstand duurde echter niet heel lang. Een vrije slag net buiten de cirkel van Niels zorgde ervoor dat de bal richting de keeper werd geslingerd. De doelverdediger dacht even simpel de bal naar de zijkant weg te werken, maar Sebas stak daar een stokje voor. Net voor de klomp van de keeper veranderde hij de bal van richting, zodat de keeper kansloos toekeek hoe de bal het doel in rolde, 1-1! Niet veel later daarna zorgde weer een bal van Niels dat Joran de bal bijna in het doel kon tippen. Deze keer kreeg de keeper wel een klomp tegen de bal, maar schopte de bal tegen een teamgenoot aan. Deze tweede strafcorner van Tim Slingerland trof niet direct het net, maar Harold stond bij de eerste paal op te letten en tikte de afvallende bal van de keeper over de doellijn, 2 - 1!
En we lieten het er niet bij zitten. Jiri zette een rush in via de zijlijn, sloeg de bal voor waar de bal door iedereen gemist werd, behalve door Tim T, die aan de andere kant van de cirkel klaarstond om de bal in een leeg doel te pushen, 3-1. Niet veel later werd er voor het rustsignaal gefloten.

De tweede helft moesten we deze voorsprong vasthouden. Vorige week bleek dit niet altijd even makkelijk te zijn, door na een 2-0 voorsprong nog 2-2 te spelen tegen Pollux. Ook deze keer begon het niet heel makkelijk. Houten kwam over de achterlijn binnen, waar de bal niet goed weggewerkt kon worden en we nog maar met één doelpunt voor stonden, 3-2. Weer duurde het niet lang voordat we scoorde, na een tegenslag. En weer was het Sebas die de bal onder de keeper door kon schuiven. Na een perfect uitgespeelde actie met Jiri over de linkerkant was de 4-2 een feit. 
Houten moest nu wel gaan forceren om nog iets voor elkaar te krijgen deze wedstrijd. Een kwartier voor tijd kregen ze echter een gele kaart, waardoor dit nog lastiger werd. De ruimtes achter de hoge druk van Houten werd groot, waardoor we er met een snelle uitbraak uit konden komen. Jiri en Koen gingen met z’n tweeën op de keeper af en Koen scoorde vakkundig. 5 – 2. 

De opluchting was enorm toen het laatste fluitsignaal klonk. We hebben er met z’n alle hard voor gewerkt en dan mag het resultaat er zeker zijn. 3 welverdiende en hele belangrijke punten. En daar smaakte het biertje dan ook veel beter door. De TD erna was ook echt super geregeld. Het bier vloeide rijkelijk, het massaal toegestroomde publiek bleef lang hangen en er was goede entertainment geregeld. Voor het eerst op de club trad Thom van der Kooij(H2) op, en ook Emiel draaide zijn plaatjes nog over het hele terrein. Complimenten voor de organisatie.

We willen iedereen bedanken die langs de lijn stond afgelopen week, dit is een heerlijk gevoel als je in het veld staat! Met nog 2 wedstrijden te spelen is één punt genoeg om handhaving te realiseren. Komende zaterdag zijn we vrij, maar de week erna spelen we een uitwedstrijd tegen Spirit. We gaan hier natuurlijk voor de volle drie punten de de zekerheid van nog een seizoen eerste klasse.

Sportieve groet,

Derby H1
#18

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht