Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

Derby MD1 maakt indruk in Mönchengladbach

Nieuws afbeelding 28-4-2014

Zaterdag 26 april was het voor de meiden van Derby MD1 eindelijk zover: het tweedaagse hockeytoernooi in Mönchengladbach waar iedereen al wekenlang naar had uitgekeken. Dat hoge verwachtingspatroon werd volledig waargemaakt. Onze meiden kunnen terugkijken op een fantastisch weekend, waarin zij onderling veel lol hebben gehad en tijdens het hockeytoernooi indruk hebben gemaakt op hun Duitse tegenstanders.

 

Na een circa 200 kilometer lange heenreis arriveerde het Derby-team met zijn begeleiding en aanhang om 10.00 uur bij de Rheydter Spielverein Hockey & Tennis in Mönchengladbach. De eerste wedstrijd van het Helmut Otten Gedächtnisturnier was tegen de thuisploeg Rheydter SV. Onze meiden moesten wel even wennen aan het hockey in Duitsland. Zo worden de wedstrijden in onze leeftijdscategorie (bij onze Oosterburen ‘Mädchen-B’ genoemd) op een driekwart veld met negen speelsters per team gespeeld. Daarnaast moesten onze meiden zich instellen op de defensieve speelstijl van de Duitse jeugdploegen. De acclimatiseringsperiode duurde echter maar kort. Na tien minuten hadden onze meiden de wedstrijd tegen Rheydter SV onder controle en liepen zij door doelpunten van Charlotte en Cateau uit naar een 2-0 voorsprong. Het werd na een door Rheydter SV benutte strafcorner nog even spannend, maar uiteindelijk kwam de 2-1 overwinning niet meer in gevaar.

 

Aangezien de tweede wedstrijd maar liefst vijf uur op zich liet wachten, werd in de tussenliggende tijd alvast kwartier gemaakt in de jeugdherberg waar onze meiden zouden overnachten. Na het opmaken van de bedden, een zelfbereide lunch (we blijven tenslotte Nederlanders…) en enkele voetvolley-potjes vertrok de Derby-colonne weer richting de hockeyclub. Tegenstander in de tweede wedstrijd was HC Heidelberg. Het Duitse team, aangejaagd door hun fanatieke coach, deed zijn uiterste best maar bleek simpelweg een maatje te klein voor het ontketende Derby. De uiteindelijke 4-0 overwinning (met goals van Emma, Cateau en twee keer Charlotte) was slechts een flauwe afspiegeling van de Zwijndrechtse overmacht. En zo ging Derby na de eerste wedstrijddag zonder puntenverlies aan kop van de ranglijst. De dag was daarmee uiteraard nog niet ten einde. Nadat iedereen gedoucht was, de haren geborsteld waren en het Derby-tenue verruild was voor de uitgaanskleding, werd per voet koers gezet naar een hip Italiaans restaurant in de bossen. De heerlijke bruschetta’s, pizza’s en pasta’s vonden na de inspannende hockeydag gretig aftrek. Na terugkomst in de jeugdherberg was er nog een gezellige borrel en vertrokken de ouders rond 23.00 uur naar hun hotel in de veronderstelling dat hun meiden ook hun (stapel)bedden zouden opzoeken. Daar dacht Derby MD1 echter collectief anders over. Het gevolg was een heuse nachtelijke afterparty, compleet met muziek, zang en dans. Dat sport verbroedert werd die nacht nog maar eens bewezen, omdat ook onze nieuwe vriendinnen van HC Heidelberg (die ook overnachtten in de jeugdherberg) zich aansloten bij het feestgedruis.

 

Na een zeer korte nachtrust was het de volgende ochtend de vraag hoe wakker onze meiden om 10.30 uur op het veld zouden staan voor de derde wedstrijd tegen HC Düsseldorf. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Net als in de voorgaande wedstrijden zetten onze meiden direct druk op de Duitse defensie en voltrok zich wederom een kat-en-muis-spel. Het team uit Düsseldorf werd door Derby met 5-0 compleet van de mat gespeeld, met goals van Charlotte (2x), Cateau (2x) en Noa.

 

De vierde en laatste wedstrijd zou uitwijzen of Derby met de toernooiwinst aan de haal ging. Tegenstander HTC Uhlenhorst Mülheim, wiens Heren 1 onlangs nog deelnam aan de Euro Hockey League finaleronde bij Oranje Zwart in Eindhoven, was echter niet de eerste de beste. Dit jeugdteam was tijdens het zaalseizoen met grote overmacht ‘Westdeutscher Meister’ geworden. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarin onze meiden zich met hun offensieve speelwijze telkens stukliepen op de 9-koppige defensie van Uhlenhorst. Uit een spaarzame counter versierde het Duitse team een strafcorner waaruit zij op voorsprong kwam. Wat onze meiden ook probeerden, de bal wilde in het restant van de wedstrijd eenvoudigweg niet in het Duitse doel. HTC Uhlenhorst werd door de 1-0 overwinning op Derby toernooiwinnaar. Dat de tweede plaats voor Derby er eentje is om trots op te zijn, blijkt uit het toernooiverslag op de website van HTC Uhlenhorst Mülheim. Derby wordt daarin geprezen als "… einem sehr starken Mannschaft aus den Niederlanden”. Het behouden van de 1-0 voorsprong tegen onze meiden wordt (zeer sportief) als volgt samengevat: "Diesen Vorsprung retteten die Uhlen mit guter Abwehrleistung und Glück bis zum Ende des Spiels”.

 

Zo kwam een einde aan een fantastisch hockeyweekend en keerde het Derby-team moe maar voldaan huiswaarts.

 

 

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Derby hockey driedaagse
C/D

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht