Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Senioren

Spirit - Derby H1 : 1 - 1

Nieuws afbeelding 29-4-2014

We hebben het voor elkaar! Degradatie is niet meer mogelijk. We hebben voor het 4e jaar op rij handhaving in de eerste klasse gerealiseerd. En dat is niet niks, zeker niet met de krappe selectie waarmee we het huidige seizoen startten. En wat een heerlijk gevoel was dat dan ook na het laatste fluitsignaal afgelopen zondag.

Met de eerste Koningsnacht achter de kiezen heeft iedereen zich op de verjaardag van onze vorst keurig gedragen, omdat we wisten wat er op het spel stond de dag erna. Zo kwamen er ook geen vermoeiende gezichtjes aan op Spirit, waar het enige wat je af en toe hoorde een laag overkomend vliegtuig was. Het hele weekend was er nog geen wedstrijd gespeeld en wij waren daarop de enige uitzondering. Een leeg complex zorgde voor niet heel veel sfeer, maar daar zou in de loop van de tijd verandering in komen.

In de voorbereiding werden de tactische aspecten van ons eigen spel vrijwel overgeslagen. Iedereen kon deze afspraken ondertussen wel dromen, één wedstrijd voor het einde van het seizoen. Wel werd er even tijd besteed aan het spel van de heren van Spirit. Met een paar handige middenvelders en een kanon van een corner was het duidelijk waar de accenten zouden liggen deze middag. Vooral geen corners weggeven, want in de thuiswedstrijd scoorden ze er vier van de vier. Het was een warme middag, dus ook water moest er veel gedronken worden. Gelukkig waren Vincent Veth, Harm en Michiel mee, zodat we snel door konden wisselen om even op adem te komen.

De wedstrijd begon niet erg spetterend. De bal werd vooral achterin rondgespeeld, op zoek naar het gaatje naar voren. Spirit liep echter als een collectief net over de middellijn alle gaatjes dicht, waardoor de bal vooral heen en weer ging tussen Niels en Tim S. Op het moment dat Spirit druk ging zetten, kwamen we er bij vlagen doorheen door direct de aanvallers in te spelen, of een subtiele hoge bal in de ruimte te geven. Dit leverde echter niet veel gevaar op voor het doel van Spirit. Zij kregen iets meer kansen. Verdedigend konden we ze niet echt goed vastzetten, waardoor ze er af en toe gevaarlijk uitkwamen. Dit resulteerde ondanks de afspraak toch nog in een aantal strafcorners voor de thuisploeg. Nadat ze de eerste hard naast hadden geschoten, liep Tim S de volgende twee corners er eerst met z’n stick en daarna op z’n benen uit, waardoor het gevaar weer weg was.

De wedstrijd werd nooit echt aantrekkelijk. Beide teams speelden onder hun niveau. Of het door het warme weer, de belangen die er voor ons op het spel stonden, de koningsdag ervoor of het niet altijd even goed presterende arbitrale duo kwam, weet ik niet, maar het werd er naar mate de wedstrijd vorderde niet echt beter op. Wel werd in de tweede helft de brilstand van het bord geveegd door Spirit, die na de cirkel binnen gekomen te zijn over de achterlijn de bal voor kon geven. Meerdere pogingen om de bal weg te werken mochten niet baten. De bal bleef in de cirkel hangen en belandde uiteindelijk achter Perrijn. 1-0.

Deze stand bleef heel lang op het scorebord. Ook de vier door ons behaalde strafcorners konden daar geen verandering in brengen. Wel was Vincent Veth heel dicht bij een doelpunt, die na een uitbraak de bal achter de keeper kreeg. Hij zou echter de bal na hoog te zijn gegaan via een verdediger op z’n lichaam gekregen hebben, waardoor een strafcorner en geen doelpunt door ons behaald werd. Ook deze trof geen doel.

Pas in de allerlaatste minuut, na herhaaldelijk de bal de cirkel in gepompt te hebben, kon Niels met een actie over de achterlijn de bal voorgeven. Koen kwam net voor z’n man en tikte de bal behendig achter de keeper van Spirit, 1-1! Wat een opluchting, deze verlossende treffer 30 seconde voor tijd. Nog even uitgebreid vieren op de helft van de tegenstander, de laatste paar seconde uitspelen en ons doel is behaald. Handhaving!

Een beetje gemengde gevoelens waren er wel na afloop van de wedstrijd, want het is niet echt om over naar huis te schrijven. Maar zoals Perrijn zei: ‘Na een paar biertjes kan ik hier echt wel van genieten!’ En zo geschiedde, want in het lekkere weer van de middag werd er nog nageborreld met het toch nog in grote getale gekomen publiek.

Komende zondag spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen de studenten van Utrecht. Vorig jaar hebben we de toenmalige nummer 2 Myra in eigen huis met 4-2 verslagen, kijken of we dat dit jaar weer voor elkaar kunnen boksen. Ook nemen we afscheid van een paar mensen, waaronder coach Peter, die na twee jaar weer terug gaat naar zijn HDS.

We hopen dat jullie allemaal aanwezig zijn komende zondag, zodat wij voor het laatst dit seizoen een goede wedstrijd voor jullie op de mat kunnen leggen!

Sportieve groet,

Heren 1

#18

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht