Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Senioren

Derby H1 - USHC : 3 - 8

Nieuws afbeelding 6-5-2014

De laatste wedstrijd is alweer gespeeld. Waar alle andere teams van de club nog tot eind mei op de velden staan, zit onze competitie er alweer voorbij. Door het vroegtijdig verlaten van de competitie van Shinty degradeert er maar 1 ploeg uit H1B, waardoor we ons vorige week tegen Spirit met een gelijkspel al praktisch veilig hadden gespeeld. De enige manier om nog te degraderen (ja, alle berekeningen en mogelijke scenario’s zijn uitgepluist) was verliezen met 0 – 14 en dan moest Houten ook nog 12 – 0 van Pollux winnen. We konden dus de laatste wedstrijd tegen USHC zonder enige vorm van druk spelen.


Vlak na de opluchting van het gelijkspel vorige week, kwam Harold met de melding dat hij op vakantie ging een week. Beetje raar natuurlijk, maar het is dat we veilig waren. Het is natuurlijk logisch dat Harold de volgende fluitbeurt van H1 vrijwillig op zich zal nemen! Ook Ralph moesten we in de wedstrijd tegen USHC missen door een blessure aan het bovenbeen. Met nog 10 vaste H1 spelers en aangevuld door Harm, Michiel, Fremen en Vincent Veth gingen we nog 1x knallen.


Het weer was goed, de lijn stroomde al langzaam vol tijdens de wedstrijd van Dames 1, alle ingrediënten voor een mooie hockeymiddag waren aanwezig.


We begonnen ook goed aan de wedstrijd. Waar USHC voor enorm veel beweging op het middenveld en korte passes probeerde onze verdediging te doorbreken, stond deze de eerste 10 minuten goed dicht. Zelf kregen we ook kansen, vooral uit de counter. Door een overname van Joran moest de keeper van de Utrechtse studenten in actie komen.

USHC wist voor te komen door een snelle combinatie over onze achterlijn, waarna de bal voor het doel gebracht kon worden en achter Per in het doel belandde. 0 - 1. We hadden wel vaker achter gestaan dit seizoen en ook wisten we dat we dit als collectief goed konden maken. En dit gebeurde ook! Harm kon de bal uit de rebound in het net werken, 1 - 1!


We hadden hierna echter een zwakke 10 minuten, waar USHC gretig gebruik van maakte. Ondanks dat deze jongens allang nergens meer om speelden, kwamen ze wel om te scoren. Binnen onze zwakkere periode veranderde de stand op het scorebord van 1 - 1 naar 4 - 1 achter. We waren blij dat het rustsignaal klonk.


Het was tijd om orde op zaken te stellen. Er ontstonden wat frustraties op het veld, maar er was nog helemaal niets gespeeld. En zo gingen we de tweede helft in. Waar dit eerst nog resulteerde in de 1-5 voor USHC, konden we dan eindelijk met onze inhaalslag beginnen. Door goed buitenom te hockeyen kregen we genoeg kansen, wat ook resulteerde in aantal strafcorners. Tim Tournois zorgde hieruit voor de  de 2 – 5. Dit maakt hem topscoorder van het seizoen! Niet veel later kon Joran de bal op het middenveld onderscheppen, een tegenstander passeren en de bal hard achter de keeper slaan, 3 – 5! De kansen bleven komen en USHC werd ver teruggedrongen. Ze wilden er echter niet in. Ook hielpen de scheidsrechters niet mee, door op z’n minst één strafbal niet toe te kennen. (over de andere 2 valt te discussiëren) Ook kreeg Sebas nog een gele kaart van een man met een fluitje, waardoor we nog een tijd met 10 man moesten spelen. Dit zorgde voor de nodige onrust binnen het veld, waardoor we ons aanvallende spel maar moeizaam een vervolg konden geven en USHC een speler vrij in de cirkel aan kon spelen. Door een harde overtreding van Koen kregen zij wel de strafbal, die voor de 3 - 6 zorgde.


Ons verzet was gebroken. Niets lukte meer en het was wachten op het eindsignaal. USHC wist er nog 2 doelpunten in te prikken, wat niet goed deed aan het moraal van deze wedstrijd. 3 – 8. Een geflatteerde uitslag, gezien de verdeling van de doelpogingen, maar USHC bleek een stuk gretiger.


Voor Peter was dit zijn laatste wedstrijd in de dug-out van Derby. Hij zal volgend jaar HDS gaan coachen. Ook Timo zal zijn rol als assistent geen vervolg geven. Voor een aantal spelers is het nog onzeker of ze in H1 kunnen blijven hockey, maar voor één was afgelopen wedstrijd de laatste bij H1. Ik verlaat het team om te gaan wonen in Utrecht, waar ik al 2 jaar studeer. Bij deze is het dan ook mijn laatste verslag voor H1. Ik heb genoten van de afgelopen 4 seizoenen en de jaren in de jeugd waar ik het veel te leuke spelletje heb mogen leren. Ik wil m’n team, de supporters die iedere week weer langs de lijn staan en de rest van HC Derby bedanken. Ik zal zéker nog langs de lijn te zien zijn.


Namens H1 een hele fijne afsluiting van het seizoen en alvast een fijne zomervakantie!

Sportieve groet,


Derby H1

#18 (Joran)

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht