Senioren

D1 - Asvion: Drie punten voor Dames 1

Nieuws afbeelding 15-9-2014
De eerste competitiewedstrijd is gespeeld en we hebben elkaar aan de onze afspraak gehouden: we gaan het veld niet af zonder 3 punten! Derby Dames 1 is met een nieuwe begeleidingsstaf en een aantal nieuwe jonge speelsters succesvol gestart met de competitie in de 3e klasse.

We hadden onwijs veel zin in onze 1e competitiewedstrijd thuis tegen Asvion. Na een goede wedstrijdbespreking, waarbij een aantal tactische punten werden doorgesproken en afspraken werden herhaald, gingen wij aan de slag om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Langs de lijn werd het steeds drukker en de sfeer zat er goed in. Nadat onze mini's Abby en Roos de eerste doelpunten voor Derby hadden gemaakt, klonk het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd.

We startten de wedstrijd vol enthousiasme en domineerden de eerste helft op de speelhelft van onze tegenstander. We wisten de cirkel vaak te bereiken, creëerden toch een aantal goede kansen en wisten ook 2 strafcorners te forceren, maar helaas wilde het nog niet lukken om die doelpunten te maken. Maar… in de 21e minuut was het een feit! Kirsten scoorde op aangeven van Bridget het eerste doelpunt voor derby en de 1-0 stond dan ook op het scorebord. De keeper stond op het verkeerde been en Kirsten legde de bal prima in de korte hoek.

In de rust vertelde Ben ons wat hij in de 2e helft meer wilde zien. Naast de specifieke tips per positie was de boodschap ook, meer energie en agressie in het spel, niet slap ingrijpen maar overtuigend hockeyen.

In de 2e helft was Derby nog steeds de bovenliggende partij. Ondanks Asvion op zoek bleef naar de gelijkmaker wisten wij dit met het hele team te voorkomen. We creëerden nog een aantal kansen, die we helaas niet konden omzetten in een doelpunt om de afstand met Asvion te vergroten. Toch bleven we elkaar positief coachen in het veld en hebben we tot de laatste minuut gevochten voor onze 1e 3 punten. En dat is gelukt!!

Wij willen de meiden uit de A (Lisa, Emma en Demi) bedanken voor het meedoen. Ook iedereen langs de lijn, enorm bedankt voor de support! We hopen jullie aankomende zondag weer langs de lijn te zien, uit tegen Hoekse Waard.