Nieuwsbericht

Jeugd

Barendrecht A1 - MA1: Prima vervolg op vorige week!

Nieuws afbeelding 16-9-2014

Afgelopen zaterdag heb ik een hele leuke wedstrijd bekeken: Barendrecht meisjes A1 - Derby meisjes A1. Na de gemakkelijke overwinning van vorige week, was ik erg nieuwsgierig geraakt naar hoe de dames deze wedstrijd zouden benaderen: Zou men er te gemakkelijk over gaan nadenken, of behielden zij de focus? De waarheid lag een beetje in het midden: De start was redelijk, maar toen Derby de scoren wist te openen, gingen de dames helemaal los en wisten een hele goede eerste helft neer te zetten, met een aantal mooie goals.

De verdediging van Barendrecht werd door de aanvalsters van Derby, Megan, Willemijn, Britt, Liza en Noah, heel goed onder druk gezet. Hierdoor kon Derby heel vaak gevaarlijk voor de goal komen. Wat mij opviel was dat de dames elkaar in het veld ook hielpen door te coachen, wat erg positief is.

In de tweede helft was de druk op de tegenstander ook prima verzorgd, al wist men minder vaak voor de goal van de tegenstander te komen, omdat de speelsters wel erg vaak wilde overspelen in de cirkel, voordat er een schot op de goal kwam. ;-) Kwestie van lef hebben; elkaar de bal gunnen is goed, maar er werd in de tweede helft wat overdreven.

De verdediging stond als een huis. Een enkele keer moest keepster Demi redden. Over het algemeen wisten Michelle, Lisa, Marloes, Nina en Iris de zaken ruim voor de cirkel samen op te lossen. De opbouw ging redelijk: Er werd goed rondgespeeld en de backs werden ingeschakeld. De passes direct richting het middenveld of de aanval werden minder vaak gezocht.

Over het algemeen waren de middenvelders, Mariƫlle, Emma, Dorith en later Willemijn, beter dan hun directe tegenstander, wat natuurlijk lekker hockeyt. Er werden veel ballen afgepakt en ik heb een aantal mooie individuele acties gezien.

Kortom een hele leuke wedstrijd om naar te komen kijken. Volgende week speelt meisjes A1 uit om 15:45 tegen HGC, een lastige tegenstander verwacht ik. Bij winst hebben de dames de doelstelling van minimaal 1e klasse spelen al behaald, wat natuurlijk goed is. Maar wellicht zit er nog meer in het vat: Succes John, Niels en meisjes A1!