Jeugd

Voorne MB1 - Derby MB1: Stijgende lijn te pakken

Nieuws afbeelding 24-9-2014
Deze week ben ik gaan kijken bij meisjes B1 van Derby, nadat ik op donderdag ook een deel van de training had gezien. Ik was dan ook erg nieuwsgierig hoe de speelsters het zouden tegen het sterke Voorne, dat samen met de IJssel bovenin stond in de poule.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, met een overwicht voor Voorne. Door prima keeperswerk van Malou en rustig verdedigen van Meia, Fleur, Eva en Cathalina bleef de score steken op 0 - 0. Een prima tussenresultaat lijkt mij, waar de meiden van b1 trots op mogen zijn. Dominique en Roos konden helaas niet meespelen door blessures, Hanne-Meike uit meisjes B2 deed verdienstelijk mee.

Aan het begin van de tweede helft waren de rollen plots omgedraaid: Derby startte furieus en wist behoorlijk lang druk op de verdediging van Voorne te houden. Helaas werd dit niet beloond door een doelpunt, hoewel de aanvallers, Inez, Daphne en Benthe daar wel dicht in de buurt kwamen. Het middenveld was duidelijk in handen van Britt, Perle en Annebel, plus de verdedigers, die hoog doorschoven. Hoewel de storm van Derby na een minuut of 10 een beetje begon te liggen, viel mij op dat de wedstrijd veel meer gelijk op ging dan in de eerste helft. Wel hadden de meisjes van B1 een hoop energie gebruikt, waardoor aan het eind van de tweede helft veel passes misgingen en niet altijd mee verdedigt werd door iedereen, wat natuurlijk jammer is.

Er werden weinig mogelijkheden gecreƫerd door beide teams, maar Voorne wist wel een aantal corners te forceren, waaruit drie keer gescoord werd. Dat was zeker gezien het wedstrijdbeeld jammer, want ik vond dat de meiden van B1 echt meer verdiende. Maar eerlijk is eerlijk, Voorne nam de corners goed en Derby wist deze minder goed te verdedigen. Toch kwam het verdiende doelpunt voor Derby, ook uit een strafcorner door Perle.

Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar ik denk dat meisjes B1 een goede partij hebben neergelegd tegen de nummer 1 van de poule. Iets om op voort te bouwen door het begeleidingsteam, Bas, Niels en Marieke.

1 - 0 strafcorner
2 - 0 strafcorner
3 - 0 strafcorner
3 - 1 strafcorner (Perle)
4 - 1 strafcorner