Senioren

D1 - Voorne : 2 - 1

Nieuws afbeelding 28-9-2014
Na een week goed getraind te hebben, stonden wij vandaag oog in oog met de dames van Voorne. Een team dat gedegradeerd is uit de tweede klasse en een team dat wij al kennen uit de zaalcompetitie. Zij stonden derde dus dit was de mogelijkheid om een gat te creëren tussen ons als nummer twee en de rest van de teams uit de competitie.

De wedstrijd begon goed. We waren veel in balbezit en ook in deze wedstrijd wisten wij weer vrij veel aanvallen op te bouwen. In de eerste twintig minuten konden wij regelmatig de cirkel van Voorne binnendringen, maar helaas bleef de stand 0-0. Ook de strafcorners die wij kregen, brachten ons niet op voorsprong. Gelukkig wist Voorne ook niet te scoren en stond het nog steeds gelijk. De laatste drie minuten van de eerste helft stonden wij nog maar met 10 speelsters, omdat Kirsten het veld af werd gestuurd met een gele kaart wegens geen afstand houden. En dit was nog maar het begin…

De tweede helft begon fel van beide kanten. Veel duwen en trekken en in de 44ste minuut viel de 0-1… We stonden achter terwijl wij de eerste helft het spel zo onder controle hadden. Gelukkig scoorde Bridget zes minuten later de gelijkmaker na een voorzet van Kirsten. Maar toen kreeg Lena opeens een rode kaart en moest zij het veld verlaten. ‘Na slaan’ zei de scheids. Met zijn allen er voor gaan en doorzetten nu. In de 58ste minuut wist Tatum gelukkig de bal mooi in de hoek te schieten na een voorzet van Bridget. Het was nu alles of niets. Vier gele kaarten aan de kant van Voorne en nog vele doelpogingen later stond het nog steeds 2-1 op het scorebord. Met bloed, zweet en tranen hebben wij deze overwinning binnen gesleept. Het voelt zo goed!

Aankomende zondag spelen wij uit tegen Roomburg, weer een team dat gedegradeerd is uit de tweede klasse. Wij willen graag onze koppositie behouden en zullen dus strijden voor de volgende drie punten. Kom vooral gezellig langs in Leiden!