Nieuwsbericht

Senioren

Barendrecht - D1 : 3 - 1

Nieuws afbeelding 28-10-2014

Afgelopen zondag speelden wij een uitwedstrijd bij Barendrecht. We waren nog steeds ongeslagen en wilden onze koppositie behouden. Om dit te kunnen doen moesten we fel en geconcentreerd zijn. Na de warming up oefeningen en het balbezitje ging de wedstrijd van start. Het begin was goed, ondanks de hoge druk die Barendrecht probeerde te zetten wisten we in de vijfde minuut op een 1-0 voorsprong te komen, dankzij de zusjes Zell. Tatum kon de bal aannemen in de cirkel maar had geen ruimte om zelf te slaan. Ze speelde de bal af naar Megan die de bal de het doel in kreeg. Dit was een goed begin.

Drie minuten na de goal kreeg Barendrecht een strafcorner die zij niet wisten te benutten. Wij gingen verder met ons spel en een aantal goede acties volgden. Goede strakke ballen van Sarah aan de rechterkant waardoor de spitsen bereikt werden, een goede aanval van Mo en opnieuw een voorzet op Megan, een strafcorner dankzij een goede actie van Lotte en Sanne die een poging op doel had. Helaas wisten we geen van deze acties te benutten. Barendrecht kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker via de strafcorner, maar ook zij wisten het doel niet te vinden. We gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

De kansen die Barendrecht kreeg voor de rust hadden ervoor gezorgd dat ze fel de kleedkamers uit kwamen. Dit beseften wij en wij moesten nu toch echt gaan laten zien dat wij wilden winnen. Toch was onze concentratie afgezwakt en kregen we in de 36e minuut de gelijkmaker om onze oren via een strafcorner tegen. Niet de koppen laten hangen, wij weten dat wij zelfs in de laatste fase van een wedstrijd nog gas kunnen geven, hier was nog genoeg tijd voor. De kans op de voorsprong werd ons snel gegund, in de 38e minuut kregen we een strafcorner mee. Helaas, opnieuw wisten we deze niet te benutten. Toch kregen we hierdoor het idee dat er een doelpunt in de lucht hing. Er volgden goede acties, Jet via de rechterkant en ook een combinatie van Manouk, Sarah en Bridget zorgde voor spanning. Maar opnieuw rolde de bal niet het doel in. Onze passes waren slordig en onze concentratie was ver te zoeken. Op het moment dat je het als team dan niet af maakt, valt het doelpunt vaak aan de andere kant. Helaas gebeurde dit ook, ook al voelde het oneerlijk. Er werd een overtreding gemaakt op Puk die de scheidsrechter niet had gezien, het spel ging door en uiteindelijk kwam de bal tegen een voet op onze doellijn. Een strafbal voor Barendrecht in de 50e minuut zorgde ervoor dat zij op voorsprong kwamen. Ondanks nog twee strafcorners voor ons wisten we dit niet gelijk te trekken. Het gat werd zelfs nog groter, want in de 63e minuut viel de 3-1. Dit was ook de eindstand.

We gingen zonder punten weer terug naar Zwijndrecht. Barendrecht was, zeker in de tweede helft, de ploeg met het meeste pit en concentratie. Onze zwakke passes en slordige ballen werden afgestraft. We hebben geen goede wedstrijd gespeeld en zijn hierdoor onze koppositie verloren. Echter concludeerde Ben wel dat zo’n wedstrijd er altijd tussen zit, iedereen verliest een keer. We gaan onze hoofden dan ook zeker niet laten hangen want komende week hebben we genoeg om aan te werken! Zondag spelen we thuis tegen Rijswijk, uiteraard weer om 12:45. Dit is een sterke tegenstander en het belooft dan ook een leuke pot te worden! Tot langs de lijn.