Senioren

D1 - Rijswijk : 1 - 5

Nieuws afbeelding 4-11-2014

Afgelopen zondag stond de koploper van de poule op het programma. Ook deze week waren we niet compleet en werden we versterkt door invallers uit MA1.

Na een week lekker getraind te hebben en een goede voorbereiding met wedstrijdanalyses van de speelwijze van Rijswijk, startten we de thuiswedstrijd tegen de koploper vol goede moed. Dit was echter niet terug te zien in ons hockeyspel. We waren niet scherp en na 8 minuten kregen we het eerste doelpunt om onze oren. De bal rolde door een verdedigingsfout ongelukkig het doel in. In de volgende minuten volgde een aantal aanvallen van onze kant. Helaas zonder resultaat. Na twintig speelminuten op de klok wist Rijswijk een tweede doelpunt te maken, 0-2. Enkele minuten later wisten we nog wel de aansluitingstreffer te maken. Monique tekende voor de 1-2 na een goede voorzet. Malou wist een aantal malen de bal goed uit het doel te houden, waardoor we met 1-2 de rust in konden gaan.

In de rust kregen we enkele tactische aanwijzingen van Ben om de opbouw vanuit achter te optimaliseren. Ondanks aansporingen tot meer dan maximale inzet van onze kant, wisten we weinig tot geen indruk meer te maken. Rijswijk bleef gedreven zette ons steeds meer onder druk. Met nog een kwartier te spelen en stand inmiddels 1-4, kwam er een wijziging in ons spel. We gingen spelen met drie man achterin en vier man op het middenveld, opdat we meer druk naar voren konden geven. Dit mocht niet baten en de 1-5 verscheen op het scorebord na een strafcorner tegen. Ondanks de goede voorbereiding waren we niet opgewassen tegen het spel van Rijswijk. Wederom helaas geen goede wedstrijd.

Komende week zullen we weer hard gaan trainen, met als doel drie punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Westland. Westland bekleedt op dit moment de tweede plaats in de poule, dus zondag belooft een mooie pot te worden!