Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Nieuwjaarsspeech

Nieuws afbeelding 14-1-2015

Mede namens mijn medebestuurders: Welkom bij de Nieuwjaarsreceptie van HC Derby. Speciaal welkom aan de sponsors van onze club, leden, ouders, vrijwilligers. Ook de trainers en coaches van onze selectieteams een speciaal welkom. Al zijn jullie relatief gezien maar kort aan onze vereniging verbonden stellen wij jullie aanwezigheid zeer op prijs. Ik had graag onze wethouders welkom willen heten maar die hadden al zoveel recepties dat die zich voor vandaag hebben afgemeld.

 

2015 wordt een heel bijzonder jaar. Het is een lustrumjaar als je rekent vanaf de tijd dat AMHC en Oude Maas, onze clubwortels, zijn opgericht. En daarom is het des te belangrijker dat we dit jaar goed beginnen.

 

Stephen Covey schrijft in zijn boek "the seven habits of highly effective peopleā€ dat je om doeltreffend te zijn moet beginnen met het einde voor ogen.  Als je dat heel letterlijk neemt dan moet je bedenken wat jij zou willen zeggen aan het eind van je leven? Welke laatste boodschap wil je achterlaten? Hoe wil je worden herinnerd? In trainingen wordt wel eens de oefening gedaan om je eigen grafrede te schrijven. En daarin komt nooit naar voren dat iemand spijt heeft dat hij of zij te weinig op zijn of haar werk is geweest. Wel spijt dat te weinig is opgetrokken met diegenen die dierbaar zijn; man, vrouw, kinderen, ouders, familie, vrienden. Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens (de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens) maar ik wil wel de behoefte uitspreken dat ik meer bezig wil zijn met de dingen die echt belangrijk zijn in mijn leven. Een onderdeel van dat leven is deze club: Derby!

Daarom heb ik bij het aanvaarden van het voorzitterschap PRET centraal gesteld. Uiteraard plezier in het spelletje, de lol om met elkaar, als familie, vrienden, met een doel bezig te zijn. Samen zijn. PRET staat ook voor Positief, Respect, Enthousiasme en Teamspirit. Daarmee bereiken wij onze resultaten en zullen we merken dat er energie vrij komt. Dan zullen er misschien niet gelijk allerlei kampioenschappen en promoties uitrollen maar op termijn gaan we merken dat Derby op een hoger plan komt.

 

Dit jaar willen we beginnen met het gezonder maken van onze kantine. Voor de plannen over de velden en het clubhuis zijn we sterk afhankelijk van de gemeente Zwijndrecht en H.I. Ambacht maar we streven er naar om dit jaar de keuzes te maken die noodzakelijk zijn voor begin van de verbouwing, vernieuwing en uitbreiding. Op deze plek of op een andere plek. De groei op zondag is ingezet en wordt dit jaar uitgebouwd. De selectiespelers en speelsters worden actief ingezet in de groei van onze club. Ook gaan we de stappen zetten naar een volwaardige Businessclub. En vandaag kunnen we ons al inschrijven voor de grote Loterij, we hebben een vergunning en ik kan je zeggen dat we veel geld nodig gaan hebben voor de investeringen in velden en clubhuis!

 

Natuurlijk zullen we tegenvallers incasseren, dingen zullen langzamer gaan dan we willen, verschil van mening zal ontstaan over de beste uitwerking van de plannen maar dan grijpen we weer terug naar de bron: PRET! Positief, Respect, Enthousiasme en Teamspirit. En daarmee laten we zien dat deze sportvereniging voor gevorderde stofzuigers de gezelligste vereniging van de Drechtsteden is!

Reacties

Anja de Geus

16-1-2015 @ 09:04:35 |JB1 wenst de voorzitter heel veel succes en PRET !

Reageer op het nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

verstopping

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht