Nieuwsbericht

Senioren

Asvion - D1: 0 - 1

Nieuws afbeelding 11-3-2015

Met lichte spanning stapten wij, de speelsters van Derby dames 1, het veld van Asvion op, om de eerste competitiewedstrijd na de winterstop te spelen. Na een goede voorbereiding, met oefenwedstrijden tegen hogere teams, waren wij er op gebrand om deze speellijn vast te houden. Helaas heeft deze voorbereiding ook blessures met zich mee gebracht. Naast een zwangere Monique, Lotte die wegens een nierbekkenontsteking is op genomen in het ziekenhuis,  kampten we met hamstring-/ knie-/ en polsblessures. Desondanks gingen we met volle moed de eerste wedstrijd tegemoet.  Vastbesloten om de goede prestaties van de voorbereiding vast te houden begonnen we aan de wedstrijd.

In de eerste minuten werd wel duidelijk dat beide teams worstelden met het ‘stuiterveld’ van Asvion. De harde en scherpe passen waren dan ook ver te zoeken. In de 8e minuut konden de dames van Derby de eerste doelpoging creëren, die helaas naast ging. Asvion antwoordde hier gelijk op en had ook een doelpoging. Ook naast. Zo ging het heen en weer en volgden er voor beide partijen diverse doelpogingen. Na de eerste 35 minuten, met inmiddels een groene kaart op zak voor Bridget en twee strafcorners tegen, was de stand nog steeds 0-0. Blijkbaar kreeg de scheidsrechter de smaak te pakken en werd er steeds sneller een strafcorner tegen gegeven. Welgeteld 7 in de tweede helft. Ook werd de tweede groene kaart uitgedeeld aan Puk.

Waar Derby diverse aanvalspogingen had, creëerde Asvion ook kansen d.m.v. van de strafcorners. Toch wisten beide ploegen hier niet van te profiteren. En zo zagen de dames van Derby de tijd verstrijken. Met nog maar tien minuten op de klok wisten we dat het ‘nu of nooit’ was. De vechtlust nam het spel over en twee minuten voor tijd werd dit beloond met een goal. Vanuit de strafcorner wist de aanvoerster, Mariska, de bal door de benen van de keeper in het goal te krijgen. Met nog zo weinig tijd op de klok moesten we alles op alles zetten om die bal weg van onze cirkel te houden. Asvion dacht daar echter anders over en wisten op hun beurt in de laatste 10 seconden nog twee strafcorners te veroveren.  Eindelijk was daar het fluitsignaal. Gelukkig wist Asvion niet te scoren uit de strafcorners en was de opluchting ontzettend groot bij de dames van Derby!

Na de wedstrijd stond er erwtensoep en brood klaar om deze mooie, bijna zomerse, dag af te sluiten met drie punten in de pocket. Volgende week spelen de dames thuis om 12:45 uur. Aanmoediging kunnen we altijd gebruiken!