Nieuwsbericht

Senioren

Rijswijk - D1 : 6 - 1

Nieuws afbeelding 5-5-2015
Na de winst op Barendrecht vorige week zondag was het deze week tijd voor het echte werk. We reisden af naar Rijswijk om daar de nummer 1 uit onze poule te treffen. De trainingsavond op dinsdag werd een wedstrijd tegen Dordrecht D1 waarna bijna de helft van het team uitviel met blessures. Terecht werd er dan ook besloten om uit te rusten en de training van donderdagavond af te lassen. Op zondag stond er een frissere selectie klaar om deze spannende wedstrijd te spelen. Gelukkig kregen we versterking uit de A van de 3 M’s: Megan, Marloes en Mariëlle.

Na een korte voorbereiding vanwege afgesloten wegen, begonnen we aan deze spannende wedstrijd. Het fluitsignaal klonk en de eerste uitbal werd direct ingeleverd bij een tegenstander die hier een strafcorner uit wist te halen. Deze bal werd gelukkig niet goed aangespeeld, waardoor wij hem weg konden werken. Nog geen twee minuten later scoorde Rijswijk echter de 1-0. Niet echt een lekker begin van de wedstrijd. In de minuten die volgden, wist Rijswijk nog 5 strafcorners te versieren, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan.

Rijswijk was de rest van de eerste helft grotendeels in balbezit. Wij probeerden vooral ons doel schoon te houden en ballen weg te werken, maar na 6 strafcorners wist Rijswijk in de 27ste minuut via een sleep de 2-0 te scoren. Vijf minuten later rolt ook de 3-0 ons doel in na verkeerd uitverdedigen van onze kant. Gelukkig wisten wij net voor het rustsignaal ook eens een goede aanval op te zetten via Marloes, maar de eind pass rolt net tussen Manouk en Megan door, waardoor ons eerste doelpunt nog even op zich liet wachten.
Na een peptalk in de rust, ging de tweede helft beginnen. Deze begon gelukkig al beter dan onze eerste helft. Lieke had een prachtige redding in de 40ste minuut en Sarah gaf twee minuten later een goede voorzet aan Manouk. Jammer genoeg heeft zij deze net niet onder controle, waardoor Rijswijk weer in balbezit komt. Meerdere aanvallen van Rijswijk volgen, maar onze verdediging stond daar om hen op te vangen. Tien minuten na rust viel echter de 4-0.

Nu was het onze beurt om hun cirkel eens binnen te dringen. Megan zette een aanval op, haalde een strafcorner en scoorde bijna via een rebound. Het was Rijswijk echter die weer tot scoren kwam. Toch gingen wij steeds beter hockeyen en wisten wij steeds meer aanvallen op te bouwen. Tien minuten voor tijd speelde Sanne vanaf onze 23-meter lijn een harde bal naar Daphne die op de achterlijn van Rijswijk gepositioneerd stond. Zij behield het overzicht en legde de bal terug op de kop cirkel. Megan zette door en scoorde. Ons eerste doelpunt was een feit!

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Rijswijk nog twee strafcorners te versieren, maar uit een velddoelpunt werd in de 68ste minuut de 6-1 gemaakt. De drie punten zijn terecht bij Rijswijk gebleven.Deze week hebben wij een weekje vakantie, maar zondag 10 mei spelen wij thuis tegen de nummer 2: Westland. Opnieuw een spannende wedstrijd, dus kom ons vooral aanmoedigen!