Nieuwsbericht

Senioren

D1 - Westland : 3 - 1

Nieuws afbeelding 12-5-2015

Zondag 10 mei stond de thuiswedstrijd tegen Westland op het programma. Een wedstrijd die wij in de eerste seizoenshelft helaas hebben verloren met 4-0. Echter waren we die wedstrijd zeker niet kansloos, dus dit gaf ons goede moed voor de return.

Gelukkig werden wij ook deze week weer aangevuld met meiden uit A1, deze week waren dit Megan, Dorith en Marielle.

In het begin waren we wat zoekende, maar je kon duidelijk zien dat we er alles aan wilde doen om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken. In de 8e minuut was het dan ook raak na een onderschepping van Manouk en een mooie solo van Megan, welke de bal beheerst door de benen van de keepster speelde. 1-0! Vanaf dit moment bleef de wedstrijd beide kanten op gaan en kwam Westland ook een aantal keer gevaarlijk in onze cirkel, gelukkig wist Lieke aan het einde van de eerste helft een paar keer goed uit te komen, waardoor de aanvallen werden afgebroken.

Het was rust en er werden wat belangrijke zaken doorgenomen, zodat we ook de tweede helft met volle energie in konden gaan. Dit was al snel merkbaar, want we gaven gelijk veel druk op het goal wat zorgde voor de 2-0 van Dorith in de 44e minuut! Super! De drive zat er lekker in want in de 47e minuut pakten we gelijk door. Bridget maakte een mooie actie, waarna Sanne ingespeeld kon worden. Op rand cirkel schoot zij de bal in de linkerhoek. 3-0!

Toch liet Westland zich niet tegenhouden en wisten ze toch nog een aantal mooie aanvallen te creƫren, wat vaak eindigde met een verovering voor ons. Toch wisten ze in de 57e minuut nog een doelpunt mee te pakken, wat voor een 3-1 tussenstand zorgde. Het was vanaf nu belangrijk dat we met elkaar als een team zouden blijven spelen. Niet opgeven en ons eigen spel blijven spelen! Geen domme fouten maken en vooral zorgen voor balbezit, tijd is immers tijd.

Ook aan het einde van de wedstrijd wisten we nog bijna een vierde doelpunt te maken, maar deze kwam na een schot van Daphne helaas op de paal. In de 65e minuut kreeg Westland nog een strafcorner mee, maar gelukkig werd dit geen doelpunt. We hebben 70 minuten hard geknokt en een heel mooi resultaat neergezet. 3-1 tegen de gedeelde oploper, welke nog speelt om het kampioenschap. Zou dit ze de kop gekost hebben? We gaan het de komende 3 wedstrijden zien.

Wij spelen nog twee uit- en 1 thuiswedstrijd. Kom ons nog gezellig aanmoedigen op 31 mei, we kunnen jullie support goed gebruiken!