Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

Voorlopige teamindeling seizoen 2015-2016

Nieuws afbeelding 7-6-2015
Beste (ouders van) spelers en speelsters,
 
Bijgaand de teamindeling voor het seizoen 2015/2016, door mutaties kan deze indeling nog veranderen. Als Jeugdcommissie hebben we ons best gedaan zo veel mogelijk verzoeken in te willigen. Bij de selecties zijn we zo transparant mogelijk geweest. Toch zal het zo zijn dat er kinderen of ouders teleurgesteld zijn over de teamindeling. Helaas blijkt het niet mogelijk om aan alle verwachtingen te voldoen. Maar we denken met onderstaande indeling een weloverwogen keuze te hebben gemaakt die er ook voor volgend seizoen voor zorgt dat alle jeugdspelers op hun eigen niveau kunnen hockeyen.

In elke lijn is het 1ste team het sterkste team. Afhankelijk van het aantal teams in een lijn en de sterkte (klasse) van de teams zal het tweede team als 2de opleidingsteam worden aangewezen. (Als een lijn bestaat uit minder dan vier teams is er in principe maar één selectieteam en geen opleidingsteam). Het feit dat je als speelster of speler geselecteerd bent betekend automatisch niet dat je in een eerste of tweede team terecht zal gaan komen. In sommige lijnen is er nog geen definitief tweede en/of derde team samengesteld dit gebeurd pas na de bekend making van de selectieteams. 
 
Bij de indeling van de selectieteams, het eerste en  tweede team,wordt geen rekening gehouden met vriend(inn)en. .Bij de indeling van de overige teams is gekeken naar de sterkte en de motivatie van de individuele spelers, het team als geheel en de vermoedelijke poule-indeling voor het komende seizoen.

De selecties dragen gedurende het gehele seizoen een "open karakter". Met deze groep zal in principe het hele jaar worden getraind. Het is echter mogelijk dat er spelers/speelsters terugvallen naar lagere teams op basis van hun prestaties en inzet/opkomst tijdens trainingen en wedstrijden.
Dat betekent dat er spelers/speelsters die al in de selectiegroep zaten af kunnen vallen. Er is dus tijdens het gehele seizoen een open selectie.

Van spelers die voor een 1ste team geselecteerd worden, verwacht de club een bepaalde vorm van betrokkenheid die zich o.a. uit in de volgende zaken:

·De selectieteams trainen 2x per week, opkomst is verplicht.

·Motivatie en intentie om bij alle trainingen/wedstrijden aanwezig te zijn (vakanties altijd vooraf bespreken met de trainer/coach).

·Bereidheid om training te geven (vanaf de 2e jaars C-jeugd).

·Bereidheid om 1 of 2 keer per jaar een clinic o.i.d. voor de (jongste) jeugd te geven (door JA1 en MA1).

In het aangehechte document staan de teamindelingen voor zowel de jongste jeugd als de jeugd.


We zijn momenteel druk op zoek naar coaches/trainers/managers. Mocht u interesse hebben neem dan contact op met de Jeugdcommissie of benader 1 van de lijncoordinatoren.

Met sportieve groet

De jeugdcommissie HC Derby

 
Bijlage Voorlopige indeling V1.1 Jeugd en Jongste Jeugd .pdf

Gerelateerde nieuwsberichten

Derby hockey driedaagse
C/D

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht