Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

Derby MD1 is kampioen!

Nieuws afbeelding 31-5-2016

 

Derby MD1 is kampioen!

Met een klinkende 4-1 overwinning heeft Derby MD1 afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Victoria MD2 het kampioenschap in de Eerste Klasse D behaald. Met alleen nog de uitwedstrijd tegen Barendrecht MD1 voor de boeg, is Derby niet meer te achterhalen door de nummer 2 op de ranglijst Alecto MD1. En dat is natuurlijk een fantastische prestatie van Catharina, Floor, Hint, Abigail, Isa, Quinty, Anne-Fleur, Else, Vera, Lotte, Noa, Beau, Sibbeltje, Charlotte en Evie!

Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, maakte het prima hockeyende Victoria het onze meiden in de eerste helft knap lastig. Desondanks ging Derby met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft werd het na de 2-1 nog even spannend, maar daarna schudden onze meiden alle zenuwen van zich af en gaven hun individuele kwaliteiten, positiespel en enorme teamspirit de doorslag. Na 70 minuten hockey stond er 4-1 op het scorebord en was de tiende overwinning in de veldcompetitie een feit. Tijdens een uitzinnige uitloopronde werden onze meiden luid toegejuicht door het massaal toegestroomde publiek. Na de overhandiging van de dikverdiende bloemen en kampioensmedailles, mochten de meiden en hun trainer-coaches Lars, Julian en Marcel de felicitaties van onder andere Derby-voorzitter Hinrich Slobbe in ontvangst nemen. In de tussentijd was het zonovergoten Derby-terras ‘in bezit genomen’ door de MD1-moeders die hun zelfgebakken appeltaarten, brownies en roomsoezen massaal hadden uitgestald voor Derby en het zeer sportieve Victoria. De dag werd feestelijk afgesloten met een beregezellige avond in T’Beaune’s Huiskamer, waar Arnold en Rianne voor de meiden en hun ouders, broertjes en zusjes een heerlijk menu hadden samengesteld.

Terugblikkend op het seizoen constateren we dat Derby MD1 zowel als team als individueel een enorme progressie heeft gemaakt. Na een wat aarzelende seizoensstart kwam het team in de voorcompetitie langzaam op stoom en werd plaatsing voor de Eerste Klasse afgedwongen. In die Eerste Klasse namen onze meiden in de vijfde speelronde de koppositie over van Barendrecht MD1 en zouden die niet meer afstaan. Week-in-week-uit werd er onder de bezielende leiding van Lars en Julian keihard getraind. Welke vruchten dat heeft afgeworpen was niet alleen in de competitie te zien, maar ook in enkele oefenwedstrijden waarin Derby tegen sterke (sub-)topklassers als Etten-Leur MD1 (1-0 winst) en HBR MD1 (3-2 winst) met oogstrelend hockey een zeer hoog spelniveau haalde.

Tellen we het steeds betere hockey op bij de fantastische onderlinge sfeer in het team, dan is er maar een conclusie mogelijk: het was een topseizoen voor MD1!


 

 

Reacties

Quinty van der Ham

31-5-2016 @ 17:45:59 |Gefeliciteerd meiden en coaches!

Peter Butler

1-6-2016 @ 17:54:17 |Gefeliciteerd!!

Tom Norendaal

6-6-2016 @ 16:59:58 |Gefeliciteerd!!! Natuurlijk ook van Charlotte!

Reageer op het nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Derby hockey driedaagse
C/D

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht