Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

MB1 loopt super B net mis.

Nieuws afbeelding 17-10-2016

Afgelopen zaterdag 15 oktober streed MB1 om plaatsing voor de landelijke Super B-competitie. Op het complex van Klein Zwitserland in Den Haag waren onze Derby-meiden tijdens de play-offs tot de allerlaatste speelminuut in de race, maar lukte het helaas net niet om het Super B-ticket te bemachtigen. Maar wat waren ze dichtbij...

 

UNIEK IN CLUBHISTORIE

 

Door als eerste te eindigen in hun Eerste Klasse voorcompetitie-poule had MB1 zich gekwalificeerd voor de Super B play-offs. Een unieke prestatie, want nog niet eerder in de Derby-clubhistorie had een meisjes-juniorenteam aan deze play-offs meegedaan.

 

Derby begon dus als underdog aan de play-offs en moest het opnemen tegen drie gerenommeerde tegenstanders: Klein Zwitserland MB1, Zoetermeer MB1 en Leiden MB1. Alleen voor de nummers 1 en 2 van de poule was aan het einde van de dag een Super B-ticket weggelegd. In de andere poule streden Victoria MB1, Alphen MB1, Craeyenhout MB1 en Forescate MB1 om de twee resterende Super B-tickets.

 

DERBY MB1 - KLEIN ZWITSERLAND MB1 (0-0)

 

Gastheer Klein Zwitserland maakte in het openingsduel zijn ambities meteen duidelijk. In hoog tempo hockeyend zetten de 'Steenbokken' Derby onder druk. Toch wisten onze meiden knap onder die druk vandaan te hockeyen. Dat leidde tot de grootste kans in de wedstrijd, maar oog-in-oog met de Haagse goalie werd de inzet van Fleur gekeerd. Het gevaar van Klein Zwitserland kwam uit twee strafcorners. Vooral bij de tweede Haagse strafcorner was het billen knijpen, maar gelukkig ging de (prachtige) tip-in rakelings naast het Derby-doel. En zo bleef het eerste duel doelpuntloos.

 

DERBY MB1 - ZOETERMEER MB1 (1-1)

 

Na een korte pauze moest Derby alweer aantreden tegen Zoetermeer MB1. Ook de tegenstander, afkomstig uit de topklasse voorcompetitie, had zijn eerste wedstrijd gelijkgespeeld (1-1 tegen Leiden MB1). Derby liet meteen vanaf het beginsignaal zien dat het zich moeiteloos had aangepast aan het hoge niveau van de andere teams in de play-offs. Met goed en gevarieerd combinatiespel werd Zoetermeer teruggedrongen op eigen helft. Dat Derby via Marije uit een strafcorner op een 1-0 voorsprong kwam was gezien het spelbeeld dan ook dik verdiend. Na die voorsprong kantelde het duel en ging Zoetermeer op jacht naar de gelijkmaker. De Derby-defensie gaf, geholpen door enkele geweldige reddingen van goalie Amber, echter geen krimp. Tot twee minuten voor tijd. Zoetermeer kreeg van de neutrale arbitrage een door de Derby-aanhang betwiste strafcorner en die ging helaas snoeihard tegen de Zwijndrechtse plank (1-1).

 

DERBY MB1 - LEIDEN MB1 (0-1)

 

Het derde duel tegen Leiden moest de beslissing brengen. Het Leidse team had even daarvoor knap met 1-0 gewonnen van Klein Zwitserland. Enig rekenwerk leerde dat Derby zich met een zege voor Super B zou plaatsen. Bij een gelijkspel van onze dames en een gelijkspel bij het gelijktijdig gespeelde duel tussen Zoetermeer en Klein Zwitserland zouden shoot-outs volgen. Kortom, een ontknoping van Hitchcock-achtige proporties.

 

Leiden, dat genoeg had aan een gelijkspel, kon zich veroorloven om wat verder terug te zakken en gokte op snelle uitbraken. Derby moest het initiatief pakken, zeker nadat Klein Zwitserland op het andere veld al vroeg in de wedstrijd tegen Zoetermeer op voorsprong kwam. Derby deed er alles aan om de bevrijdende treffer te scoren, maar Leiden verdedigde voortreffelijk en hield de ruimtes klein. Met nog tien minuten op de klok werd uit het gejuich even verderop duidelijk dat Klein Zwitserland op 2-0 was gekomen. Derby moest dus scoren om een Super B-ticket te bemachtigen. In een alles-of-niets offensief haalde Derby, opgezweept door de luide aanmoedigingen van de vele Derbianen langs de lijn, nog een keer alles uit de kast. Helaas ontbrak het kleine beetje geluk om het gaatje in de Leidse muur te vinden. Twee minuten voor het eindsignaal maakte Leiden met een snelle counter een einde aan alle Derby-illusies. Na een fantastische redding van Amber viel de bal fortuinlijk voor een Leidse stick en was het 0-1.

 

Moegestreden en teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd, verlieten onze Derby-meiden het veld. Terug in het clubhuis maakte de teleurstelling echter al snel plaats voor trots. Tot de allerlaatste speelminuut van de play-offs waren zij, met prima hockey, in de race geweest voor de felbegeerde Super B plek. En dat is gezien het hoge niveau van de deelnemende MB1-teams een prestatie van formaat! Kortom, de play-offs waren een fantastische ervaring! De verschillen tussen de teams waren marginaal en onze MB1-meiden hebben aangetoond met de besten mee te kunnen.

 

Onze enorme dank en waardering gaan uit naar Wouter, Mitchell en Julian, die namens Derby als scheidsrechter in actie kwamen in de andere play-off poule en alledrie uitstekend hebben gefloten! Uiteraard willen wij ook de talrijk meegereisde Derbianen ontzettend bedanken voor hun steun en aanmoedigingen tijdens de play-offs!

 

Na de herfstvakantie moet MB1 vanaf 29 oktober weer vol aan de bak in de Topklasse, waarin het o.a mede play-off deelnemers Victoria MB1, Zoetermeer MB1 en Forescate MB1 gaat treffen.

Reacties

Anja de Geus

21-10-2016 @ 01:19:55 |namens JA1: complimenten - uitstekende prestatie

Reageer op het nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Derby hockey driedaagse
C/D

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht