Nieuwsbericht

Jeugd

Derby MD1 kampioen

Nieuws afbeelding 6-12-2016

Na eerdere winstpartijen tegen Voorhout MD1 (4-1), Ypenburg MD1 (2-1), Victoria MD2 (6-3) en een gelijkspel tegen het Wassenaarse HGC MD1 (4-4), heeft Derby MD1 zaterdag 3 december met een klinkende 9-1 zege op Wateringse Veld MD1 het kampioenschap in de Eerste Klasse A Najaarscompetitie binnen gesleept.

Op voorhand was het kampioenschap voor onze MD1 nog geen gelopen koers. Tegenstander Wateringse Veld had namelijk zijn laatste twee wedstrijden gewonnen en om degradatie te voorkomen moest het team uit Den Haag van onze meiden winnen. Maar na een wat rommelige beginfase werd al snel duidelijk dat Derby een paar maatjes te groot was. Hoewel het oppassen bleef voor enkele snelle Haagse uitbraken, speelde de wedstrijd zich grotendeels op de helft van Wateringse Veld af. De 2-0 voorsprong voor Derby bij rust was dan ook een wat magere afspiegeling van de kansenverhouding. Daar zou in de tweede helft echter verandering in komen. Met verzorgd combinatiespel en individuele hoogstandjes vloog het ene na het andere Zwijndrechtse doelpunt erin. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechters Madelief en Mila uit MB1 stond er 9-1 op het scorebord en was het kampioenschap voor onze MD1 een feit.

Dat is natuurlijk een geweldige prestatie van Madelief, Fenna, Roos, Marieke, Bloem, Lotte, Anne, Else, Abigail, Anne-Fleur, Evie, Isa (2x) en Charlotte (2x)! Eerder dit seizoen won dit meidenteam namelijk ook al met overmacht zijn voorcompetitie in de Eerste Klasse A. Na afloop van de wedstrijd was het dan ook party-time met (kinder)champagne, taart en muziek. Uit handen van trainer-coaches Lars, Julian en Marcel kregen de meiden hun welverdiende kampioensdiplomaÕs en -medailles. Het zou nog lang onrustig blijven op sportpark Bakestein...