Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Arbitrage

Een kijkje achter de schermen

1-4-2017 Iedere zaterdag en zondag worden er heel veel wedstrijden gespeeld op de velden van onze club. En zoals het hoort, wordt iedere wedstrijd door scheidsrechters gefloten en in goede banen geleid. De aanwijzing van de arbitrage doe ik al een aantal jaartjes. Dit seizoen voor het eerst met heel veel hulp van Lonneke, Pedro en Joppe (de wedstrijdsecretarissen). En het is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld dat die scheidsrechters ingedeeld worden en er (meestal) ook staan. Het is altijd een enorm gepuzzel om dat schema kloppend te krijgen en het gaat wel eens (bijna) mis. "Hoe kan dat?", hoor ik je denken. 

De vele scheidsrechters worden al jaren volgens een beproefd systeem ingedeeld. De A jeugd fluit de C teams en lager, de B teams de D teams en de senioren teams fluiten de A en B jeugd. De senioren teams fluiten ook elkaar als ze op zondag thuis spelen. 

Dit systeem is een flinke belasting voor onze senioren en de verhouding is inmiddels wat scheef gegroeid waardoor er op zaterdag soms meer A en B teams thuis spelen dan dat er senioren op ingedeeld kunnen worden. 

Dat betekent dat de arbitragecommissie voor die wedstrijden op zoek gaat naar vrijwilligers. En gelukkig is er door de jaren heen een flinke club vrijwilligers gevormd die ieder weekend weer een steentje bijdragen en een wedstrijd fluiten. Dat is dus naast de wedstrijden waarvoor zij namens hun team al zijn ingedeeld. En meestal komt het dan toch goed en zijn uiteindelijk alle wedstrijden van arbitrage voorzien. 

Maar zoals altijd zijn er uitzonderingen en momenten waarvoor we (nog) geen arbitrage hebben. Voor die wedstrijden doen we nu een beroep op een ieder binnen deze vereniging. Een oproep voor alle Vaders, moeders, broers, zussen, ooms en tantes van de jeugdspelers! Vind je het leuk om te fluiten (of in ieder geval niet heel erg vervelend), kijk dan even hieronder naar de data en tijden. Stuur een mail naar [email protected] om je op te geven voor een wedstrijd en dan zorgen wij voor de aanwijzingen op de site/in het systeem. Je kan ook jezelf inplannen voor een wedstrijd. Log hiervoor in op de HC Derby site en ga onder het kopje Club naar Arbitrage. Selecteer de juiste maand en dan zie je de wedstrijden welke nog open staan.

Zaterdag 8 april 15.30 MB3 (nog 1 scheidsrechter nodig)
Zaterdag 15 april 12.00 MB5
Zaterdag 6 mei 14.00 MB2
Zaterdag 6 mei 15.30 MB4
Zaterdag 20 mei 16.15 MB2
Zaterdag 27 mei 14.45 MA2
Zaterdag 27 mei 16.15 MB3

Uiteraard zijn we ook altijd benieuwd naar ideetjes, best-practises en aanvullingen voor de huidige manier van indelen. Na al die jaren is een frisse blik misschien wel nodig om eens anders naar de wekelijkse uitdagingen te kijken. Wij staan altijd open voor feedback!

Namens de arbitragecommissie,
Kim Janssens

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht