Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Algemeen

EHBO Koffer

21-8-2017

Mededeling!

 

Komend seizoen hebben we een nieuwe EHBO koffer aangeschaft. Dit omdat we gemerkt hebben dat als er echt iets is, de koffer die we nu hebben niet voldoende aangevuld is. Dit omdat er tot nu toe weinig op gelet werd wanneer er bijgevuld moest worden en ook omdat hij veelal gebruikt werd voor andere zaken dan ‘gewonden’.

Hier hebben we het volgende op bedacht aangezien we toch een verantwoording hebben naar de spelers op wedstrijddagen en we dit goed geregeld willen hebben.

De nieuwe koffer hangt in principe in de keuken en is te verkrijgen aan de bar op wedstrijddagen en evenementen. Mocht er dus iets met een speler of toeschouwer zijn en hij is noodzakelijk vraag het even aan de bar en dan is hij beschikbaar. Hij is verzegeld, dit houdt in dat de inhoud gecontroleerd is op datum en volledigheid.

 

Als je klaar bent met de koffer lever je hem ook weer in bij de bar. Wat daar even belangrijk bij is dat hij gewoon netjes dicht is en niet open op de bar neergelegd wordt. Ook vragen we jullie om je gegevens zoals naam en e-mailadres of telefoonnummer even achter te laten. Dit is niet om een rekening te versturen voor de gebruikte middelen maar meer om na te gaan of alles goed verlopen is. Of je nog vragen hebt en of er bijvoorbeeld dingen waren die je miste in de koffer. Dit dus ter verbetering.

 

Na gebruik zal hij nagekeken worden aangevuld worden en opnieuw verzegeld worden. Instructie staat op de koffer zelf.

 

Waar is hij voor bedoeld?

-Aanleggen van een mitella bij bv schouder problemen of opgelapte wond hand door een wedstrijd zodat er goed vervoerd kan worden naar de huisartsenpost

-Druk/snelverbanden bij wonden die later op een huisartsenpost behandeld worden

-Bij een reanimatie (safe kiss beademingsdoekje aanwezig, vergeet dan de AED ook niet)

 

Niet bedoeld voor

-Wondjes/schaafwonden waar je een pleister op kan plakken

-Tapen van je stick

-Hechten van wonden (Dit dient te geschiedden op een huisartsenpost!)

 

Vermoedelijk overbodig maar bij twijfel, reanimatie of hevige verwondingen bel 112als men niet naar de huisartsenpost kan.

 

Op dagen dat er geen wedstrijden zijn is de bar dicht en is het dus niet mogelijk om de koffer te gebruiken. Hiervoor houden we de oude koffer nog achter de bar met wat inhoud zoals dit voorheen ook al was. Dit zodat er wel voor iedereen wat toegankelijk is op de dagen dat er getraind wordt.

Daarnaast is er dus ten alle tijden bij de bar een voorraad met paracetamol, tapes (voor sticks, zolang de voorraad strekt), pleisters en coldpacks (in de vorm van ingevroren schone maandverbanden).

 

Mocht er iets onduidelijk zijn of er aanvullingen zijn horen we het graag, 

Bestuur HC Derby 

Gerelateerde nieuwsberichten

klaverjastoernooi

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht