Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Positief nieuws en de nieuwjaarsborrel

27-12-2017

Beste (ouders van) leden van HC Derby 

 

Deze Kerst 2017 is extra speciaal geworden door de ontwikkelingen van afgelopen week. 

Moesten wij tijdens de exceptioneel drukbezochte Algemene Ledenvergadering nog terughoudend reageren op de vragen van leden omtrent een tweede waterveld, achter de schermen waren Robert van Wijngaarden en Johan van Rookhuizen druk bezig met de onderhandelingen. 

Ambtenaren en wethouders waren het allang met ons eens: twee watervelden waren van groot belang voor HC Derby. Daarnaast kwam er vanuit de politiek nog de behoefte aan energiezuinige Ledverlichting. Wensen die wij ook wel hadden maar niet konden betalen. 

Tijdens de gemeenteraadsvergadering bleken een aantal partijen uiterst sceptisch. Dus onder leiding van Robert is er druk gelobbyd tijdens de pauze met als uiteindelijk resultaat een unanieme besluitvorming. 

Er wordt 140.000 extra geïnvesteerd in de velden (twee water en een zandveld). Wij betalen dat in de extra huur terug (10k per jaar). Daarnaast wordt er een ton extra gestoken in de Ledverlichting. De besparing op de energielasten compenseert (voor een deel) de extra huurkosten. Al met al een uitkomst waar wij als leden van Derby zeer tevreden mee mogen zijn. Dank voor de bestuursleden die zich hier voor sterk hebben gemaakt. 

Naast deze strategisch belangrijke stappen gaan de overige activiteiten ook ‘gewoon’ door. 

Ik wil de super-vrijwilligers die wekelijks vele uren op de club hun verantwoording nemen dan ook van harte danken. Zonder deze tientallen toppers zou onze club niet kunnen bestaan. Daarnaast de honderden vrijwilligers die regelmatig hun taken oppakken: zeer veel dank! 

Derby draait op de vrijetijdsbesteding van velen. Juist tijdens dit soort dagen besef ik me dat we gelukkiger worden van dingen samendoen. Met respect en teamspirit genieten we van hockey en de gezelligheid die daarbij hoort. 

Koning Willem-Alexander roept ons op om te zoeken naar een groter wij. Derby is een onderdeel van dat grotere wij. Mensen die actief zijn in clubverband hebben een hogere geluk beleving en vergroten daarmee hun welzijn. Met enthousiasme volg ik al die activiteiten. Met het zaalhockey lijkt de clubbeleving altijd wat minder omdat de sportzalen een andere uitstraling hebben dan het eigen clubhuis en de eigen velden maar daarom komen we op 7 januari graag bij elkaar vanaf 15.30 voor een Nieuwjaarsreceptie op onze club. 

Graag is iedereen van harte uitgenodigd! 

Namens het voltallige bestuur, 

Hinrich Slobbe 

Voorzitter

Gerelateerde nieuwsberichten

verstopping

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht