Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Nieuw camerasysteem

Nieuws afbeelding 8-1-2019

Zoals jullie misschien niet ontgaan is, is de oude videotoren achter het goal op veld 1 verwijderd en zijn daarvoor in de plaats cameramasten teruggekomen. Met deze masten en videoanalyse programma zijn, na inplanning, beelden van alle wedstrijden en trainingen, van alle teams, week in, week uit beschikbaar. Geen gebruikerslimiet, maar toegankelijk voor zowel coaches, trainers als spelers. Voor teams en spelers/speelsters die zichzelf continue verder willen ontwikkelen, maar ook voor de speler/speelster die graag de mooie momenten terugkijkt en deze graag deelt met de opa en oma of vriendjes en vriendinnetjes. Dit alles met als doel de club naar een hoger niveau te tillen, maar ook om alle leden unieke content de bieden. Dit systeem hebben we aan kunnen schaffen o.a. door de opbrengsten van de Grote Club Actie.

Tevens opent het een deur voor nieuwe sponsormogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan:

 

 • het doelpunt van de week wordt u mede aangeboden door…
 • deze wedstrijd samenvatting is mede mogelijk gemaakt door…

Maar voordat we zover zijn, willen we eerst zorgen dat de camera’s goed draaien en er actief gebruik gemaakt gaat worden van deze mooie tool door alle teams!

De sponsor commissie zal te zijner tijd hier verder over berichten.

Het camerasysteem - hoe werkt het ?

Elke cameramast is voorzien van twee camera’s. Eén zogenaamde cirkelcamera en één veldcamera. In totaal dus vier camera’s per veld.

Deze camera’s nemen de training of de wedstrijd op. Tijdens de wedstrijd kan de coach, trainer of manager met een smartphone app momenten "marken”. Denk aan een vrijeslag moment, spelhervatting, doelpunt, overtreding of gewoonweg een hele mooie actie van een speler of speelster.

Al deze momenten (of een selectie ervan) kunnen achteraf door de coach, trainer of zelfs met het hele team terug gekeken worden. Ook kan een coach, trainer ervoor kiezen per speler momenten vast te leggen en deze filmbeelden middels een link door te mailen naar de betreffende speler. 

Is het systeem al voor iedereen te gebruiken?

Nee, nog niet. Begin november is er een uitleg/training geweest voor een kleine groep gebruikers die tot aan de winterstop intensief het systeem gaan testen, zodat het gebruik van het systeem na de winterstop breder uitgerold kan worden. In de winterstop volgt een tweede training/uitleg. 

Wat zijn de mogelijkheden ?

 

 • Wedstrijden terugkijken
 • Strafcorners terugkijken
 • Doelpunten terugkijken
 • Looplijnen intekenen
 • Filmmomenten doormailen naar spelers / speelsters

Hoe weet je dan wanneer er tijdens de wedstrijd momenten zijn om terug te kijken?

Middels een app op je telefoon kan de coach/manager/begeleider momenten annoteren. Bijvoorbeeld bij een doelkans of een doelpunt kan je op het vlak "Doelkans voor, of Doelpunt voor” drukken en in de tijdlijn van de wedstrijd welke opgenomen wordt, komt een zogenaamd vlaggetje te staan zodat je achteraf precies de momenten terug kan zien die "geannoteerd” zijn.

Hangen de camera’s op alle velden ?

Op veld 1 spelen meestal de selectieteams die graag gebruik maken van een dergelijk systeem, maar het doel is het systeem ook voor de breedteteams volwaardig te kunnen gebruiken. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om ook veld 2 van een camerasysteem te voorzien. Op deze manier kan iedereen er optimaal van profiteren.

Als een team een training of een wedstrijd terug wil zien, waar moet deze zich dan melden en hoe werkt het verder ?

Een coach, trainer, manager kan een opname aanvragen per email.

Stuur minimaal 3 dagen van te voren een mail naar [email protected] met de volgende informatie:

 

 • team
 • aanvang
 • veld 1 of 2
 • Naam en e-mail van de coach en/of analist (deze worden gekoppeld aan de wedstrijd en alleen zij hebben toegang tot de beelden)

Verdere informatie volgt dan vanzelf.

Ik wil als coach/begeleider/trainer/manager graag gebruik maken van het systeem, maar het lijkt mij erg moeilijk. Is het mogelijk een training of uitleg te krijgen?

Ja, dat kan.Woensdag avond 20-2-2019 aanvang 20.00 uur is er een uitleg / training voor elke trainer/coach/begeleider/manager. Je kan je aanmelden door een mail te sturen aan [email protected] met je naam / team en duidelijke vermelding dat het de"uitleg videosysteem” betreft.

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht
078 - 6100208

Alleen op zaterdag en zondag te bereiken

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht