Nieuwsbericht
DSC_6576.JPG Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Arbitrage

Spelregelwijzigingen zaalhockey 2019-2020

Nieuws afbeelding 7-11-2019 Voor aankomend zaalhockeyseizoen is een spelregels gewijzigd. Het hele artikels staat online en is hier te vinden. 

De belangrijkste punten zijn:
  • Net als op het veld verdwijnt ook komend zaalseizoen de vliegende keeper. Een team speelt met vijf spelers en een volledig uitgeruste keeper of met zes spelers. Als er gekozen wordt om te spelen met zes veldspelers, dan is er niemand die de rechten heeft van de keeper.
  • Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 3 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.
  • Spelers van het verdedigende team bij een strafcorner die niet achter de achterlijn plaatsnemen, moeten voortaan achter kop cirkel aan de andere zijde van het veld zich opstellen (afgelopen zaalseizoen was het zo dat spelers zich achter de middenlijn mochten opstellen).
  • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de kop cirkel aan de andere zijde van het veld op te stellen.
  • Bij een aanvallende vrije push binnen 3 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel én binnen 3 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije push direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 3 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije push direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 3 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije push wordt genomen.
  • Komend seizoen géén vier kwarten in de zaal. De KNHB heeft een duidelijke reden om in de zaal af te wijken van de FIH. Op het moment van bekendmaken van deze spelregelwijziging waren namelijk alle teams voor het nieuwe seizoen al ingeschreven én de benodigde hallen reeds ingehuurd. Om deze regelwijziging te kunnen doorvoeren, zijn substantieel meer uren nodig terwijl het op dit moment vaak al niet lukt om voor de huidige competities voldoende uren in de hallen te huren. Sommige districten spelen daardoor zelfs maar 1 x 35 of 1 x 30 minuten. Praktisch vindt de KNHB invoering van deze wijziging in de zaal voor dit seizoen daarom niet haalbaar.Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht
078 - 6100208

Alleen op zaterdag en zondag te bereiken

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht