Nieuwsbericht
DSC_6576.JPG Image-1.png Image-2.png Image.png MB3 2020-2021_uitsnede.jpg
 
Bestuur

Brief van de voorzitter

Nieuws afbeelding 1-9-2020

Beste leden en ouders van jeugdleden van HC Derby,

 

Laat ik met het goede nieuws beginnen. We mogen nog steeds hockeyen! Na een hockey loze periode in het voorjaar konden we de draad weer oppakken en nu de zomervakantie voorbij is zijn inmiddels alle teams weer heerlijk bezig met hun favoriete hobby. Feit is echter dat Corona nog niet weg is. Er vinden nog steeds dagelijks besmettingen plaats en volgens schattingen lopen er zo’n 50.000 besmette mensen rond in Nederland die in staat zijn om andere mensen te besmetten. Ook in onze regio waar ook nog steeds nieuwe gevallen van Covid 19 zijn. Gelukkig in de meeste situaties mild maar soms ook met dodelijke afloop. De veiligheidsregio houdt daarom nog steeds de vinger aan de pols en door NOC-NSF zijn er richtlijnen opgesteld waaraan sportclubs, dus ook HC Derby, zich moeten houden. Belangrijkste regel: houdt 1,5 meter afstand! Voorkom door te nauwe contacten dat er een uitbraak kan plaats vinden!

 

Onze club probeert zich aan deze regels te houden door op zaterdag de bezoekers, ook van eigen teams, buiten de poort te houden. Omdat er op zaterdag zo’n 600 kinderen aan het sporten zijn brengen die normaal gemiddeld ongeveer 1.000 bezoekers mee. Dat is voor ons niet te managen. Afstand houden is eigenlijk onmogelijk. Op zondag is dat probleem een stuk kleiner, enerzijds zijn er maar 300 senioren, anderzijds hebben de seniorenteams veel minder publiek. Alleen bij Dames 1 en Heren 1 komen zo’n honderd bezoekers en die zijn beter uit elkaar te houden. Daarom hebben we op zaterdag geen publiek en op zondag wel publiek maar wel met maatregelen om de 1,5 meter in acht te nemen. Wij vinden het heel vervelend voor de ouders en andere belangstellenden voor de jeugdwedstrijden maar we zien helaas geen echte oplossing. En wij beloven: zodra het mogelijk is om de maatregelen te verlichten dan zullen we dat zo snel mogelijk doen.

 

Waarom sommige andere clubs wel toeschouwers toelaten en andere clubs niet? De omstandigheden zijn bij iedere vereniging anders. En ieder bestuur maakt haar eigen afwegingen. Er zijn bij een aantal clubs al overtredingen beboet en soms hangt zelfs sluiting van een club boven het hoofd. En dat willen we koste wat kost voorkomen. We willen alles doen om in ieder geval te blijven hockeyen. Jullie worden regelmatig op de hoogte gehouden van de regels, versoepeling of aanscherping kan wekelijks worden overwogen. We hebben Remco v/d Heul bereid gevonden om de rol van Corona Coördinator op zich te nemen. Hij zal samen met alle Corona-vrijwilligers en Corona-verantwoordelijken in ieder team onze club bijstaan om op ieder moment de juiste maatregelen te treffen die passen bij de actuele situatie. Mocht je tips hebben dan kun je die altijd mailen naar [email protected]

 

Verzoek aan alle leden, ouders, bezoekers: aanmelden bij betreding van het terrein aan via de QR-code die aan de poort hangt. Houdt afstand, gebruik de hygiëne-voorzieningen, daar waar er eenrichtingsverkeer is volg je de juiste route. Spreek elkaar ook aan bij het niet naleven van de regels. Elk team heeft hier volledige verantwoordelijkheid. We moeten het met elkaar doen. Alleen samen krijgen we Corona eronder!

 

Hinrich Slobbe

Voorzitter HC Derby

 

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht
078 - 6100208

Alleen op zaterdag en zondag te bereiken

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht