Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

“Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country”

Nieuws afbeelding 19-4-2022

Deze woorden van John F. Kennedy tijdens zijn inauguratie als president op 20 januari 1961 hebben miljoenen Amerikanen uitgedaagd en geïnspireerd om zich in te zetten voor het publieke domein. Zonder ons als HC Derby te veel te willen vergelijken met de Verenigde Staten van Amerika wil ik wel een belangrijke parallel trekken naar "ons” cluppie. Als hockeyvereniging met ruim achthonderd leden zijn we zeer afhankelijk van vrijwilligers. Tijdens een weekend zijn er meer dan 60 teams bezig met hun sport maar om dat mogelijk te maken hebben we scheidsrechters nodig (2 per wedstrijd), doen coaches hun best om het team tot hogere prestaties te verleiden (1 per team), dragen managers het water, de wedstrijdformulieren, de organisatie van de rijouders, het drinken tijdens en na de wedstrijd (1/2 per team), trainers hebben in de voorbereiding 2 trainingen nodig om het team speelklaar te maken. Daarbovenop komt de coördinatie van de trainingen, wedstrijden, scheidsrechters, etc. Iedereen wil ook nog wat eten en/of drinken, de douches en toiletten moeten het doen en schoon zijn, er zijn ook heel wat wettelijke taken, financiële zaken, een website, lisa als motor van alle communicatie, onderhoud van de faciliteiten, sponsoring, feesten en feestjes, heel veel dus. Het lijkt wel een bedrijf. Maar dan wel gerund door vrijwilligers. Iedereen begrijpt dat je dit met elkaar op moet pakken maar we zien in de praktijk dat wel heel veel terecht komt bij dezelfde mensen. En dat is niet duurzaam, het leidt tot frustraties en spanningen, burn-outs en andere schadelijke gevolgen. We doen het allemaal met plezier maar het is niet altijd plezierig. Daarom deze grote woorden voor allen die betrokken zijn bij HC Derby: Vraag niet wat HC Derby voor Jou kan doen – vraag wat Jij kan doen voor HC Derby!  

Wij hebben nodig: 2 personen voor het wedstrijdsecretariaat, 3 personen voor de sponsorcommissie, een initiatiefnemer voor de BusinessClub, 1 lid van de TC Senioren, 2 personen van de Arbitragecommissie, 1 persoon die de VOG’s coördineert, 2 personen voor het organiseren van de Zaalcompetitie, een beheerder van de Website en LISA en last but not least: een bestuurslid algemene zaken.   

Wellicht komen er in de komende maanden nog een aantal vacatures maar indien je je aangesproken voelt: meld je bij een van de bestuursleden!

Sportieve groet,

BestuurContact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht