Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Gedrag langs en op het veld

Nieuws afbeelding 26-3-2023
Beste Derbianen,

Al langer sluimert het voornemen in mij om er over in de pen te klimmen, maar dit weekend was het de bekende druppel. Of eigenlijk zijn het helaas de afgelopen tijd heel veel druppels. 
Waar gaat het over? Over problematisch gedrag langs de lijn en op het veld. Het lijkt er inmiddels op dat we hier vanuit de club drukker mee zijn dan met hockey. Ouders die zich misdragen langs de lijn, coaches die spelbegeleiders of scheidsrechters uitschelden of zelfs aan het huilen maken, kinderen die middelvingers opsteken naar de trainer. En dan is dit nog maar een kleine greep uit de diverse berichten waar we helaas steeds vaker mee te maken krijgen. Berichten die ons bereiken via leden of ouders, maar ook via de mail van andere clubs of die op het wedstrijdformulier worden gezet en dus bij de KNHB op het bureau liggen. Langzaamaan bekruipt mij een gevoel van schaamte, maar ook teleurstelling en irritatie. Dit is niet wat wij als club uit willen stralen. Dit is heel uitdrukkelijk ook niet waar wij als familieclub HC Derby voor staan. Hiervoor steken wij als vrijwilligers niet zo veel van onze vrije tijd in onze club. 
Uiteraard gedraagt het overgrote deel van ons Derbianen zich gelukkig wel zoals het hoort. Het gaat zoals vaker over een kleine minderheid. Maar ik wil bij deze wel een duidelijk beroep doen op alle Derbianen. Laten we er als club samen voor zorgen dat we niet te boek komen te staan als een club die men liever ziet gaan dan komen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat sportiviteit, respect en plezier altijd voorop staan. Spreek elkaar aan als je dingen ziet of hoort die hier niet bij passen. Dat zullen wij vanuit het (jeugd)bestuur, maar vanuit arbitrage en tucht ook doen. Vaak is het dan echter al een stap te ver. Dus liever voorkomen dan genezen.
Samen zijn we Derby. Een vereniging waar je met trots en plezier een leven lang lid van wilt blijven. Dat is waar wij ons voor in zullen blijven zetten. We rekenen hierbij ook op jullie. 

Met respectvolle groet, mede namens het gehele (jeugd)bestuur, 

Tim ’t Hoen
Voorzitter Jeugdcommissie
 
Bijlage 730743DE54F04CF295A2BE9AA1B4B278.jpeg

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht