Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Arbitrage

Begeleiding jeugd clubscheidsrechters

Nieuws afbeelding 23-8-2023
Het is zaterdagochtend rond een uur of 11. Op veld 3 staan twee D elftallen druk in te spelen en zich voor te bereiden op hun wedstrijd. Rond de middellijn staan twee meisjes van een jaar of 15. De een slaat een arm om de schouder van de ander, een coach spreekt hen bemoedigend toe. Nieuwsgierig geworden kom ik dichterbij en zie ik een nieuwe clubscheidsrechter (cs) met tranen in de ogen en trillende hand met fluit, die aan haar taak moest beginnen. 

Dit was de start van het tot nu succesvolle traject van begeleiding van jeugd cs-ers. Een traject dat zowel door Derbianen als gastploegen zeer gewaardeerd wordt.
Ik weet niet meer wie de dame was, maar dank je wel dat ik je mocht helpen. Het leidde tot een prima gefloten wedstrijd en een cs die stalend van het veld kwam en zei; "Het was eigenlijk zelfs wel leuk?!"

Na het succes van afgelopen jaren gaat de Arbitragecommissie ook dit jaar door met het begeleiden van jeugd clubscheidsrechters bij HC Derby.
Dit jaar zijn alle leden die spelen in een O16 team en ouder, die nog geen cs-kaart hebben uitgenodigd voor de online cursus en kunnen zij volgende week, voor de start van de competitie, het theorie-examen doen.

Wat houdt de begeleiding in?
 De cs-ers zorgen dat zij goed voorbereid, 20 minuten van te voren, met hockeyschoenen, (bedrade/opgeladen)oortjes en opgeladen telefoon, op de club zijn. De cs begeleider vangt hen op, geeft het een clubscheidsrechter hesje #ikfluit en bespreekt de drie punten waar de eerste keren op wordt gelet. 
  • Goed meelopen
  • Hard fluiten
  • Duidelijk wijzen
Via de telefoon met de app RefCom4all, hebben de cs-ers contact met elkaar en de cs-begeleider. Deze zal hen coachen op de drie eerder genoemde punten.
Tussen de kwarten door en na de wedstrijd kunnen er vragen worden gesteld en worden situaties desgewenst besproken.
De cs-begeleiding stelt zich ook voor aan de coaches en ligt bij hen zijn/haar rol toe. Mocht er een probleem zijn met coaches of publiek, dan zal de cs-begeleider de cs-ers hierin ondersteunen en/of zelf actie ondernemen.

Wij hebben er zin in en gaan er samen met de jeugd cs-ers, spelers en publiek, een mooi seizoen van maken.

Namens Arbitragecommissie HC Derby,
Jeroen Jansen

PS; Hecht jij ook zo´n belang aan de goede begeleiding en ben je op zaterdag regelmatig op de club? Dan nodigen wij je van harte uit om het begeleidingsteam te versterken. Enige fluitervaring, regelkennis of werken met jeugd is een pré, maar je enthousiasme telt het zwaarst mee.

PS2; Fluit je langer of ben je al ouder en wil je ook graag een keer hulp/begeleiding langs de kant, schroom niet en mail naar [email protected] of spreek ons aan langs het veld. Wij kijken wat er mogelijk is.

Reacties

Christine van t Hof

24-8-2023 @ 00:13:56 |Jaaa wat super!

Reageer op het nieuws

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht