Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Zaalhockey * Jong geleerd is oud gedaan*

Nieuws afbeelding 19-10-2023
Zaalhockey – Jong geleerd, oud gedaan

Na de herfstvakantie volgt er eerst nog de tweede periode op het veld en dan gaan we weer de zaal in. De voorbereidingen hiervoor zijn al druk gaande. Dat valt zeker niet altijd mee. Er moet ontzettend veel geregeld worden, waarbij vooral het vinden van geschikte zalen op geschikte tijden en dan voor alle teams ook nog eens geschikte trainers op die aangepaste tijden vinden; het is een lastige puzzel, waar we al maanden druk doende mee zijn. 

Toch vinden wij het als club heel belangrijk om voor het zaalhockey al dat werk te verzetten en is het wat ons betreft de tijd en energie meer dan waard. Zaalhockey is immers niet alleen heel leuk en je weet altijd zeker dat het doorgaat in de grillige winterweerperiode, maar het is ook vooral heel leerzaam! Om die reden starten wij al in de jongste jeugd met zaalhockey. Ieder jaar weer merken we dat de kinderen met veel meer techniek en vaardigheden de zaalperiode uitkomen. Hier hebben zij op het veld ontzettend veel aan. Dit geldt ook voor de oudere kinderen. Het is vaak in het begin even wennen, de overgang van het veld naar de zaal, maar als ze eenmaal gewend zijn, worden de kinderen zienderogen beter.  

Soms horen wij ook geluiden (vooral van ouders) dat het ‘gedoe’ is, doordat ze op andere tijden en plekken trainen en spelen, maar ook dat ze voor een relatief korte periode bijvoorbeeld weer andere schoenen en een zaalstick aan moeten schaffen. 
Om dit laatste te ondervangen, organiseren we bij HC Derby een kleding-/materialenbeurs. Daar kunnen oude materialen (waaronder ook (zaal)sticks en (gym)schoenen) worden ingeleverd als ze te klein zijn en/of niet meer gebruikt worden. Deze verkopen we dan weer voor een klein prijsje, zodat andere kinderen daar weer plezier van hebben. Dat scheelt niet alleen geld, maar is ook nog eens duurzaam. Hier gaan wij u zeker de komende weken van op de hoogte brengen. 

Kortom, de komende weken nog even lekker knallen op het veld en dan met vol enthousiasme de zaal weer in. Veel plezier allemaal!

Sportieve groet,
De Jeugdcommissie 

#🧡💙
 
Bijlage ISIMG911329.jpeg

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht