Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Algemeen

Invallen bij jouw clubgenoten

Nieuws afbeelding 7-11-2023
Hey hockeyliefhebbers!

Invallen, altijd een optie?

Gelukkig hebben we meestal een compleet team met wat wissels, maar soms lopen de dingen anders. Maar wie kun je eigenlijk als invaller vragen?

Nou, niet iedereen mag zomaar invallen. De KNHB heeft wat regels opgesteld. De belangrijkste is dat je niet ouder mag zijn dan de lijn. Dus als je 15 bent, kun je niet in de O14 spelen. En je kunt ook niet in een hogere klasse spelen, tenzij er slechts één klasse verschil is. Dus als je in de 2e klasse speelt, kun je invallen in de 1e en 3e klasse, maar niet lager.

Waarom is dit belangrijk? Het klinkt logisch, toch? Teams moeten eerlijk tegen elkaar spelen. Stel je voor dat je in de 4e klasse speelt en de tegenstander zet iemand uit de 1e klasse in, waardoor ze de wedstrijd winnen. Dat zou niet eerlijk zijn, toch?

Wat als er toch een onterechte speler invalt? Nou, dat noemen we een niet-speelgerechtigde speler, en daar zijn gevolgen aan verbonden. 
🔸De wedstrijd moet dan worden overgespeeld, tenzij de tegenpartij ervan afziet. 
🔹Daarnaast verlies je 3 punten en krijg je een boete van € 75.

➡️We hebben onlangs een harde les geleerd, en de regels zijn echt toegepast.

📍Laten we ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt. 
Denk goed na als je een invaller nodig hebt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regels. Als je in zo’n situatie zit, neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat. We denken graag met jullie mee voor de beste oplossing.

Wil je zelf kijken wat de regels zijn met betrekking tot invallen? 🔗 in bio

Groeten van het Wedstrijdsecretariaat 🏑

#🧡💙 
 
Bijlage ISIMG908976.jpeg

Gerelateerde nieuwsberichten

Avondvierdaagse

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht