Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

Derby Jongens onder 18-1 steunt stichting Alzheimer Nederland

Nieuws afbeelding 7-1-2024

Derby Jongens onder 18-1 steunt stichting AlzheimerNederland

 

Bij een jeugdteam denk je in de regel niet zo snel aan de ziekte van Alzheimer. Het is immers een vorm van dementie en een progressieve hersenaandoening die veelal (maar niet uitsluitend) op oudere leeftijd optreedt. Des te meer bijzonder is het fantastische initiatief dat het eerste team van de jongens onder 18 (JO18-1) van HC Derby door te sporten geld inzamelt voor de stichting Alzheimer Nederland

 

Het idee ontstond toen aan het begin van het jaar werd gezocht naar een sponsor voor de trainingspakken en tenues van dit team, uitkomend in de landelijke subtopklasse. Deze sponsor werd gevonden in N&K b.v., fruit importeur, van Herold en Lorenza Hage, ouders van Raff, een speler van het team. Zij wilden de jongens in het nieuw steken, maar hadden wel één voorwaarde; dat er een goed doel aan gekoppeld zou worden. Aangezien de grootvader van Raff in 2020 is overleden aan de ziekte van Alzheimer, was het goede doel al snel gevonden. 

 

Na contact met Alzheimer Nederland, die nog niet eerder van een vergelijkbaar initiatief vanuit een jeugdteam hadden gehoord en dit direct omarmden, prijkt het logo van deze belangrijke stichting op de shirts en het trainingspak van de jongens. Op deze manier krijgt Alzheimer Nederland iedere week weer zichtbaarheid op de hockeyvelden en clubs waar deze jongens spelen. En aangezien zij landelijk spelen, is dat een behoorlijk bereik. 

 

Daar bleef het echter niet bij. Aan de sportieve resultaten van deze talentvolle groep jongens is een donatie aan de stichting Alzheimer Nederland gekoppeld; bij iedere gewonnen wedstrijd wordt 25 euro geschonken en aan ieder doelpunt nog eens 5 euro. Op deze wijze wordt scoren en winnen dubbel zo belangrijk; zowel voor de competitie, maar zeker ook voor het goede doel. 

 

Zowel in de subtopklasse op het veld als in de zaal doet Derby JO18-1 nog volop bovenin mee en er wordt gelukkig volop gescoord. Zodoende loopt het bedrag bestemd voor Alzheimer Nederland gestaag op. En dan zitten we nog maar halverwege het seizoen! De motivatie is dan ook groot om deze goede lijn voort te zetten. We hopen met z’n allen op een fantastisch resultaat van dit team, niet in de laatste plaats voor het fantastische doel waar zij voor spelen. 

Aan het eind van het seizoen zal het uiteindelijk bij elkaar gespeelde bedrag in de vorm van een cheque op een feestelijke wijze worden overhandigd aan Alzheimer Nederland. 


 
Bijlage ISIMG1013999.jpeg

Reacties

Monique Hugers

8-1-2024 @ 14:58:34 |Mooi! 👏

Reageer op het nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Derby hockey driedaagse
C/D

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht