Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Onderhoud en verduurzaming op de club

Nieuws afbeelding 8-1-2024

Beste leden,

 

We zijn bezig om langzaam de club mooier, moderner en bovenal duurzamer te maken. Zowel het clubhuis, maar nu waarschijnlijk toch ook echt het voorterrein worden stap voor stap aangepakt.

 

Een tijdje geleden hebben jullie waarschijnlijk al kunnen zien en lezen op de socials en op LISA dat we bezig waren met het dak. Het dak was de belangrijkste prioriteit en moest z.s.m. gerenoveerd worden. Na een hevige regenbui hadden we er binnen in het clubhuis namelijk best wel wat last van, en dan drukken we ons nog zachtjes uit. Het gehele dak is vernieuwd, voorzien van een witte dakbedekking en tevens is het volledige dakvlak geïsoleerd. Het dak van het clubhuis kan er zodoende weer voor de komende tientallen jaren meeAansluitend zijn er ook nog vele zonnepanelen geplaatst, wat een belangrijke stap is in ons streven om steeds duurzamer te worden. 

Deze zonnepanelen zijn voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door Oostmaasdienstverlener op het gebied van Facility management en Projectmanagement. Raf Kapper is eigenaar van Oostmaas en tevens al heel lang lid van onze clubmet een enorm DerbyhartWe zijn hem enorm dankbaar voor wat hij hiervoor, maar ook al jarenlang voor de club, betekent.

 

2023 was sowieso het jaar van werven en voorbereiden. Om ons verbouwingspotje te vergrotenis er naast het aanschrijven van subsidies ook op andere manieren geld binnengehaald. Zo is er ook een bel-actie vanuit de club voor de Vriendenloterij geweest.

We hebben leden ‘koud’ gebeld en hen gevraagd om donateur te worden van de Vriendenloterij. Deze loterij steunt goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. HC Derby kreeg voor het werven van donateurs  een startbonus en door het aanbrengen van donateurs krijgen we nog een extra bonus, nog los van de maandelijkse bijdrage van de lotenKortom, een win-win-winsituatiede donateur steunt een goed doel én steunt Derby én heeft ook nog kans op prijzen! 

Dat avondje bellen met een groep vrijwilligers heeft een mooie opbrengst opgeleverd, te weten een bedrag van 1900 euro. Fantastisch om te merken dat er ook mensen waren die weliswaar geen loten wilden kopen, maar die wel besloten een eenmalige donatie te doen. Ontzettend fijn!

 

En dan is er ook nog de jaarlijks terugkomende Grote Clubactie waarvan de opbrengst eveneens ten goede komt aan het financieren van de zonnepanelen op het dak en verdere verduurzaming van het clubhuis. Het harde werken van de kinderen om loten te verkopen heeft een bedrag van 4.636 euro opgeleverd. 

 

Last but not least kwam er nog een fantastisch ‘kerstcadeau’ van het CAI Fonds H.I. Ambacht. Zij hebben HC Derby 70.000 euro geschonken voor verduurzaming. Dit fonds ondersteunt niet- commerciële stichtingen, verenigingen en instellingen in Hendrik-Ido-Ambacht financieel. En aangezien wij weliswaar niet op Ambachts grondgebied liggen, hebben wij wel veel leden die in H.I. Ambacht wonen. Dat zorgde er voor dat wij hier toch voor in aanmerkingen kwamen. 

Door dit mooie cadeau voor de club kunnen we het clubhuis sneller gaan verduurzamen dan aanvankelijk geplandAs we speak of beter gezegd as you read’, zijn we begonnen met het verduurzamen en opknappen van de binnenkant van het clubhuis.

De container voor afval is al op het terrein geplaatst.De klusgroep is een plan aan het maken, wat gepresenteerd zal worden op de ALV van aankomende zondag 14 januari om 16.00 uur. Hierna heffen we het glas met elkaar op de aansluitende nieuwjaarsreceptie. 

Dus u bent van harte uitgenodigd. 

 

Sportieve  verbouwingsgroet,

 

Bestuur HC Derby

 
Bijlage ISIMG1009086.jpeg

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht