Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

keepen

Nieuws afbeelding 24-5-2024
Keepen Jongste Jeugd Next Level
Bij HC Derby trainen de keepers van de Jongste Jeugd (O8 tot en met O10) iedere week, weer of geen weer. Zelfs in de vakanties trainen de meesten gewoon door. Niet omdat het moet, maar omdat ze er geen genoeg van kunnen krijgen.

Een aantal teams hebben een ‘Keeper van de week’. In zo’n team zijn er meer die keepen leuk vinden of die naast keepen toch ook nog willen spelen.

Ook zijn er al teams met een vaste keeper waarbij het team een reserve keeper heeft, voor het geval de vaste een keer iets anders moet doen wat nóg belangrijker is. Daar zou menig senioren team nog jaloers op kunnen zijn.

Alle keepers, inclusief de reserve, komen dan naar training. Sinds januari kunnen we de realiteit van het hockeyspel tijdens de training voor keepers nóg realistischer maken door de komst van een aantal zaalhockey balken en een OBO ReKeep Bouncer.

Ook HC Derby streeft ernaar zoveel mogelijk materiaal opnieuw te gebruiken en haar footprint zo laag mogelijk te houden. De balken worden in Nederland geproduceerd van gerecycled kunstgras en versleten kunstgrasvelden. Door de coating zijn ze beschermd tegen alle weersinvloeden waardoor de balken niet verkleuren of stuk kunnen vriezen. De ReKeep is gemaakt van versleten OBO kickers, legguards en handschoenen.

Door het gebruik van deze materialen kan het balverloop tijdens de training nog realistischer worden nagespeeld. Hierdoor worden onder meer de (football-) slidings, blocks en head firsts van onze keepers JJ Next Level.

Wil je ook komen hockeyen bij een club waarbij je alles uit jezelf kunt halen, meldt je dan aan op onze website http://www.hcderby.nl 

Ook voor spelers zijn de balken en de ReKeep bruikbare oefenmaterialen, kijk voor inspiratie op http://www.bouncer.co.nz 

Rob Tilburg, 
 
Bijlage ISIMG1100096.jpeg

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht