Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Ronald Hugers gaat met hockeypensioen

Nieuws afbeelding 24-5-2024

Aan het eind van dit seizoen komt er een eind aan de imposante trainerscarrière van onze trainer van Heren 1, Ronald Hugers. Na bijna 40 jaar in het vak gaat hij op 68-jarige leeftijd definitief met trainerspensioen. 

 

In het recente artikel in het AD was de titel treffend ‘Hugers maakt de cirkel rond’. Ronald sluit namelijk bij ons zijn indrukwekkende trainersloopbaan af waar hij ook ooit de eerste schreden in het trainersvak zette. Destijds had de fusie -inmiddels 25 jaar geleden tussen Oude Maas uit Zwijndrecht en AMHC ‘65 uit Hendrik Ido Ambacht- overigens nog geen gestalte gekregen. Hij hockeyde zelf bij AMHC ’65 en is daar ook begonnen met trainen/coachen nadat knieproblemen hem noopten te stoppen met zelf hockeyen. 

 

Vanaf dat moment ging het heel snel. Hij stapte in het seizoen 1989/1990 over naar de hoofdmacht van HC Victoria, waarmee hij direct kampioen werd en promoveerde naar de hoofdklasse, hetgeen de eerste keer in 10 jaar was dat een Rotterdamse club hier in slaagde. Na Victoria volgden diverse grote clubs, waarmee hij eveneens grote triomfen vierde. Zo behaalde hij met HDM zelfs de finale van de Europacup 2 voor bekerwinnaars. Ook bracht hij HC Rotterdam voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de hoofdklasse en legde hiermee de basis voor de huidige status van HCR. Via HGC kwam hij een jaar bij de Dragons, een hoofdklasseclub in België, terecht, om vervolgens opnieuw met HDM promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Een korte terugkeer op zijn oude familieclub HC Derby leidde direct tot promotie naar de eerste klasse, waarna hij wederom enkele jaren bij zijn oude werkgevers Victoria en HDM langs de lijn stond. Ondanks de successen die hij hier wederom boekte, wist in 2018 zijn familieclub HC Derby Ronald in de nadagen van zijn carrière aan zich te binden, met opnieuw al snel het gewenste resultaat: promotie naar de eerste klasse. Inmiddels ontwikkelt HC Derby zich onder zijn leiding nog altijd en zijn zij nu een stevige middenmoter met ambitie om nog een tree verder te stijgen. 

 

Het moge duidelijk zijn dat de afsluiting van een dergelijke schitterende carrière, waarbij Ronald bovenal een ontzettend fijn mens en een echte familie- en clubman is, de passende aandacht verdient. 


Op 2 juni 2024 -tijdens SUPER SUNDAY- zal hij zijn laatste wedstrijd als trainer/coach langs de lijn staan. 

Ons Heren 1 speelt dan om 14.45 uur thuis tegen HC Zoetermeer. Laten we er met z’n allen een mooi afscheid van maken en kom Ronald nog een laatste keer zien schitteren in de rol die hij zo lang en met veel succes heeft vervuld. Zien we jullie dan?! 

 

 

 
Bijlage ISIMG1105182.jpeg

Reacties

Leontine Derksen-Nijenhuijzen

24-5-2024 @ 10:02:57 |❤️

Daniëlle van Dijk-janssens

24-5-2024 @ 10:10:18 |Hulde aan deze top trainer/coach!

Ronald Hugers

24-5-2024 @ 10:19:52 |Lief. 🌈

Soei Len Hagenstein

25-5-2024 @ 21:46:22 |❤️💋

Reageer op het nieuws

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht