Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Algemeen

Alphen H1- Derby H1 4-3 (1-2)

27-10-2011 Alphen H1 - Derby H1 4-3 (1-2)

Of: “Het is al dinsdag, maar de kater is er nog.”

Het was mooi weer, en zoals altijd was er weer een trouwe Derby-aanhang meegereisd. Vorig seizoen wisten we hier nog een cruciale overwinning binnen te slepen en ook nu geloofden we, in ieder geval tot halverwege de tweede helft nog, dat dit weer het scenario zou gaan zijn. 

We gingen iets afwachtend van start maar konden al vrij snel meer het spel gaan maken en de druk opbouwen op de helft van de tegenstander. Zo nu en dan kwam Alphen er wel gevaarlijk uit via een paar handige jongens die elkaar steeds met een korte breedtekaats op het middenveld wisten te vinden. Een van deze acties resulteerde al vroeg in een rare bal op de paal. De druk van ons werd echter steeds groter en Alphen leek dit voornamelijk op te willen lossen met vliegende tackles, slidings, stevig hakwerk en irritant ballen wegtikken op het moment dat wij een vrije slag kregen. De leiding stond erbij en keek ernaar, en waar Alphen normaal gesproken al een paar gele kaarten had kunnen incasseren kregen wij gek genoeg bij de eerste onhandige overtreding de eerste groene kaart van de wedstrijd.
We kwamen steeds beter in ons spel en een doelpunt leek aanstaande. Juist op dat moment had Koen, die verder een prima wedstrijd speelde, een ongelukkige terugspeelbal waar de snelle spitsen direct van profiteerden; 1-0 Alphen. Even balen, maar gezien het spelbeeld en de resterende tijd nog totaal geen reden voor paniek. Niet veel later kregen wij dan ook een corner die door Michiel H. hard door de benen van de keeper gesleept werd. Vervolgens kon Steven (of was het Niels?) door een slim genomen vrije bal op rand cirkel de bal via de achterlijn de cirkel binnenbrengen waarna Joran vanaf de strafbalstip de 1-2 binnen kon vegen. Er volgden nog een paar kansjes waarvan er 1 op de paal strandde. Het ruwe spel van Alphen hield aan en kort voor rust kon de scheidsrechter dan ook niet anders meer dan een speler met geel van het veld sturen. 

Zo mochten we na rust met een 1-2 voorsprong en met 11 tegen 10 weer van start gaan. Ruim een kwartier waren we heer en meester. Michiel H. sleepte weer een mooie corner binnen. Perrijn had nog wel een fantastische save op zijn stick maar de 4-1 hing in de lucht. Vincent kwam met een goede actie gevaarlijk dichtbij, maar schoot net naast en het gevaar dat Jiri stichtte kon door Alphen alleen met een reeks van overtredingen afgewend worden. Het duwen, trekken en glijden in combinatie met het uitblijven van sancties begon bijna een soort slapstick te worden wat de concentratie niet ten goede kwam. Een kwartier voor tijd haalde Vincent mooi maar onhandig een scoop boven de schouder uit de lucht. Nu, op zich terecht, wel direct geel. Onze druk verslapte logischerwijs en Alphen wist een corner te halen die gelijk hard in de bovenhoek gepusht werd; 2-3. Nog niets aan de hand; toch?? Vanaf dat moment sloop de angst echter in ons spel; het zou toch niet weer gebeuren?! Even werd er niet goed ingegrepen op het middenveld en een Alphenaar wist na vrije doorgang mooi en snel met de backhand van rand cirkel de bal de hoek in te pegelen; 3-3. De laatste 10 minuten balanceerden we tussen spelen om te winnen, en spelen om niet te verliezen. Met 1 punt naar huis zou al als nederlaag voelen, maar ook leken we angstig voor nog een tegengoal. We kregen nog een goede kans om weer op voorsprong te komen maar Tim T. wist de bal van kop cirkel niet langs de keeper te timmeren. Uiteindelijk moesten we door matig verdedigen vlak voor tijd ook nog de 4-3 incasseren. Het laatste fluitsignaal klonk en liet ons ontgoocheld achter op het veld. 

Ik geloof niet dat we eerder zo’n zure nederlaag hebben geleden en hoewel de arbitrage niet helemaal meezat, u kent het cliche, hebben we dit ons toch echt zelf aangedaan. We snakken naar een overwinning en dit jaar kwamen we niet eerder zo dicht bij de 3 volle punten. Ze lagen voor het oprapen maar het leek wel of we het klusje niet durfden af te maken. 

Nu rest ons om deze week weer keihard aan de slag te gaan en er alles aan te doen om het koploper Zwart-Wit zondag uit in Breda in ieder geval erg moeilijk te maken, en als we er eindelijk eens in slagen om 70 minuten ons beste spel te kunnen laten zien, weet je maar nooit wat er gebeurt…. Jullie support wordt erg gewaardeerd en ook al krijgen jullie van ons tot op heden nog niet wat jullie verdienen hopen we dat jullie ons toch weer willen komen steunen. In ieder geval zal Zwart-Wit er een gezellige happening van maken aangezien komend weekend in het teken staat van haar 80 jarig jubileum.

Graag tot dan!
Heren 1

Gerelateerde nieuwsberichten

klaverjastoernooi

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht