Nieuwsbericht

Algemeen

Derby Dames 1 – Etten-Leur Dames 1: 0-3

3-11-2011
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de middenmoter Etten-Leur op het programma. Iedereen was extra gemotiveerd, want tegen deze ploeg, die onder leiding staat van oude bekende Mohammed Akmal, moest het mogelijk zijn de eerste drie punten binnen te halen.
Met volle press en goed spel domineerden we de eerste helft. We speelden ons eigen spel en er werd goed gecombineerd. Ook creëerden we een aantal goede kansen, maar helaas bleef het doelpunt achterwege. Ruststand 0-0. In de rust kregen we vooral positief commentaar en de mooie woorden van onze trainer Richard waren dan ook dat ‘de drie punten in de lucht hingen’.
Maar we moesten het nog wel even doen! De tweede helft waren we dan ook nog extra gedreven om de drie punten te pakken. We bleven goed combineren en waren voornamelijk op de helft van Etten-Leur ons spel aan het spelen. Maar hoeveel kansen we ook kregen, de bal wilde niet over de lijn heen. Dit had als gevolg dat we in paniek raakten en het 10 minuten voor tijd weggaven.
Etten-Leur kreeg terecht een strafbal, die zij mooi afmaakten. Onze koppies gingen hangen met nog 10 minuten op de klok. Hier maakte Etten-Leur gebruik van en het ging dan ook, 10 minuten voor tijd, finaal mis. Het werd 0-3..
In ieder geval is dit een geflateerde uitslag. Met 70% balbezit voor Derby en een paar counters voor Etten-Leur was dit zeker niet verdiend. Ondanks de zure nasmaak bij iedereen, kunnen we er ook zeker iets positiefs uit de wedstrijd halen. Dat is dat we allemaal beter gaan spelen. We worden echt een team dat er staat. Ook naar de woorden van de tegenstander is het zeer onverdiend dat we onderaan staan. Dus die punten hangen in de lucht en zondag gaan we die in Hulst gewoon pakken!!
Tot slot willen we onze trouwe supporters bedanken voor het aanmoedigen en de steun die ze ons elke week geven. We hopen dat jullie dit blijven doen!