Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Algemeen

Zwart-Wit H1 - Derby H1 4-4 (2-1)

7-11-2011 Zwart Wit H1 – Derby H1 4-4 (2-1)

Koploper Zwart Wit vierde afgelopen weekend haar 80 jarig jubileum en had ons aan het begin van het seizoen al uitgenodigd om deze dag in Breda te komen spelen. Uiteraard wilden wij dit feest niet dwarsbomen en zo stonden wij zondag dus op het veld aan de rand van het Mastbos in plaats van langs de zwijndrechtse spoorstaven. 

Er was veel publiek op komen dagen en na een stevige warming up begon de ceremonie. Aan de hand van de jongste jeugdspeelsters van Zwart Wit betraden we het veld. Met gezicht naar het publiek stelden we ons op en zo werden we een voor een door de speaker aan het publiek voorgesteld. De voorzitter heette ons nog welkom en onze aanvoerder Vincent overhandigde hem keurig een paar flesjes bubbels. De mededeling dat dit het enige was wat wij die middag cadeau zouden doen werd door het publiek begroet met een duidelijk maar toch ook vriendelijk “boehoeeeee!!!”.

We gingen van start, althans, Zwart Wit ging van start en kwam al binnen 5 minuten met een strakke sleepcorner en vervolgens een droog backhandschot op 2-0. Het tempo lag hoog en het duurde eventjes voordat we “bijgeschakeld” hadden. We knokten ons terug in de wedstrijd en niet veel later kwam vanuit een merkwaardige situatie de bal wat gelukkig bij Tim T. De bal stuiterde via zijn stick langs/tussen de benen van de keeper het doel in; 2-1. De aansluiting was er, en niet onterecht. We knokten de eerste 35 minuten vol en bij rust waren we nog volop in de race tegen de ploeg die thuis dit jaar nog geen punt verspeelde.

Na de rust kregen we al weer snel een goal tegen. Een spits van Zwart Wit tikte de bal met de bolle kant mee richting cirkel en schoot hard binnen. Jammer genoeg werd dit niet door de scheids gezien, dus 3-1. We bleven knokken en kregen al snel een corner. Onze inmiddels trefzekere Michiel H. sleepte ons direct terug op 3-2. We gaven niet veel meer weg en hadden zo nu en dan nog een aardige uitval. Toch was het Zwart Wit dat weer via een mooie actie over de achterlijn een spits in stelling kon brengen die simpel de 4-2 in kon schieten. We waren echter niet te breken en haalden gewoon weer een corner. De sleep van Michiel werd nu goed gepakt door de keeper maar Joran plukte de gepareerde bal uit de lucht en tikte hem gelijk uit de lucht ook weer terug het net in. Het was 4-3 en we voelden dat er wat te halen viel. Korte tijd was onze druk aanzienlijk en dit resulteerde in nog een paar corners op rij. Er volgde een schot op goal en de bal belandde via een stick op de voet van een verdediger. Was hij er anders ingegaan? De meningen verschillen, maar de scheids gaf een strafbal. Michiel H. haalde de bal op in de hoek voor het joelende publiek maar bleef koel. Hij pushte netjes de 4-4 tegen de plank. In het slot van de wedstrijd zette Zwart Wit nog even aan. We hadden nog wel een mooie aanval waarbij de bal uiteindelijk via de stick van Tim T. op de helm van de uitkomende keeper strandde, maar ook Zwart Wit zag nog een bal net naast en een bal op de lat eindigen. Het laatste fluitsignaal klonk en met een verdiend gelijkspel stapten we voor het eerst dit seizoen met een glimlach van het veld.

Ondanks dit mooie resultaat staan we nu met slechts 2 punten nog steeds op de 12e plek. Komend weekend mogen we op bezoek bij HDS, de huidige nr.9. Bij winst zouden we zomaar een plaatsje kunnen stijgen. U bent weer van harte welkom!

Graag tot dan! Heren 1

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht