Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Arbitrage

Recordaantal nieuwe scheidsrechters + nieuwe opleidingen 2012/2013

14-2-2012
Met gepaste trots kan de arbitragecommissie aan 91 (!) leden de verdiende scheidsrechterskaart uitreiken! In een korte periode hebben Bart Schulte en Kim Janssens in totaal 4 cursussen gedoceerd op Develsteincollege in Zwijndrecht. Mede dankzij de inzet van alle cursisten en natuurlijk de docenten hebben we een slagingspercentage van 91% kunnen realiseren.
 
Met ingang van het seizoen 2012-2013 gaat de opleiding Clubscheidsrechter veranderen. De KNHB gaat de ‘klassieke opleiding’, de 4-daagse spelregelcursus, die iedere hockeyer boven de 16 jaar volgt om zijn kaart te halen, vervangen door E-learning. Dit houdt in dat de cursisten straks zelf achter de computer de basistheorie oftewel de spelregels gaan leren. De E-learning, die met name door veel beeldmateriaal, filmpjes en animaties een hoge funfactor bevat, sluit goed aan op het ‘nieuwe leren’ van de doelgroep. Daarnaast wordt het zowel voor de vereniging als de cursist makkelijker. Deelnemers hoeven niet meer op verplichte data aanwezig te zijn en kunnen de opleiding volgen wanneer het hen uit komt. Verenigingen besparen tijd en energie op zaken als planning en administratie. Na het behalen van het schriftelijk examen ontvangt de geslaagde cursist zijn scheidsrechterskaart en wordt hij/zij daarna bij zijn eerste wedstrijd(en) door de club zo goed mogelijk begeleid.
 
Na het behalen van de sheidsrechterskaart is er een mogelijkheid voor enthousiate scheidsrechters om de opleiding Clubscheidsrechter Plus (CS+) te volgen. De CS+ opleiding is een nieuwe opleiding om de kwaliteit van de clubarbitrage te verbeteren die bedoeld is voor clubscheidsrechters die fluiten leuk vinden en beter hierin willen worden. De opleiding is puur gericht op de praktijk en duurt maximaal ½ - 1 seizoen. Dit betekent dat de arbiters regelmatig wedstrijden fluiten en veel ervaring opdoen onder begeleiding van een door de KNHB opgeleide leercoach.

De opleiding bestaat uit:

  • een korte startbijeenkomst waarbij de opzet van de opleiding wordt toegelicht en de scheidsrechters kennis maken met hun leercoach
  • het fluiten van wedstrijden met begeleiding 
  • 2 praktijkworkshops 
  • Praktijktoets.
Voor het begeleiden van deze enthousiastelingen met "fluitgenen” wil de KNHB leercoaches inzetten. De huidige docenten, maar ook anderen die interesse hebben in de rol van deze leercoach, krijgen hiervoor een leuke en leerzame workshop door de KNHB aangeboden. Voor meer informatie over de opleidingen kunt u terecht bij de arbitragecommissie.
 
De behaalde en/of opnieuw aangevraagde kaarten kunnen opgehaald worden in het clubhuis. Achter de bar ligt een mapje met alle kaarten.
 
Namens de arbitragecommissie willen wij alle cursisten, de docenten, Liesbeth en Gert-Jan Hartelust hartelijk danken voor hun tijd, inzet en enthousiamse.
 
Met sportieve groet,
Arbitragecommissie HC Derby
 
 

Reacties

Monique Hugers

16-2-2012 @ 18:02:48 |geslaagden: gefeliciteerd ! Bart en Kim goed gedaan !

Reageer op het nieuws

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht