Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

CLINIC RUTGER KLEIN

Nieuws afbeelding 9-3-2012

CLINIC VAN RUTGER KLEIN

 

Op woensdag 7 maart j.l. heeft Rutger Klein een clinic gegeven aan MD3 en JC2. Het weer was ons niet gunstig gestemd, in de stromende regen werd deze clinic gegeven.

Het was leuk om te zien dat veel trainers gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging om deze clinic bij te wonen. Om van iemand met zoveel ervaring een training te krijgen of een training bij te mogen wonen is een bijzondere en leerzame ervaring. De oefeningen waren simpel, anders, maar wel heel duidelijk en ze werden goed uitgelegd, met betrekking tot de technische beweegredenen. Rutger vindt het een eerste vereiste dat een trainer open en enthousiast en met een blij gezicht voor een groep staat. Daarnaast vraagt Rutger veel aan de spelers met de bedoeling, ze tot na denken te dwingen, wat een positief effect op het spel zal hebben.

Na de clinic mochten we in het clubhuis vragen stellen en heeft Rutger over z'n hockey carriere verteld.

Hij vindt het niet belangrijk wie er wint, wel vindt hij belangrijk dat de spelers plezier in het spel hebben. 

Rutger zegt dat iedere speler weet, wanneer hij/zij een foute bal heeft gespeeld of een "domme" actie hheeft gedaan. Het is niet nodig dat een coach dat er nog eens in wrijft. Het werkt veel beter om een speler te stimuleren door middel van complimenten bij goede acties. Rutger Klein is momenteel verantwoordelijk voor de trainingen van Jong Oranje en hij geeft leiding aan de hockeykampen van SportWays. Deze clinic is mede mogelijk gemaakt door de organisatie van het CD-Weekend. Niels Bakker wordt bedankt voor z'n inzet en begeleiding.     

En Rutger, bedankt dat je er was. Het was een bijzondere prettige ervaring voor ons allemaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht