Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Algemeen

Derby versus Pelikaan

24-6-2012 Op zaterdag 23 juni troffen de jeugdleden van onze club en van buurvoetbalvereniging Pelikaan elkaar op onze accommodatie. Op initiatief van Carsten van Leeuwen (Pelikaan) en onze Douwe Slobbe was er een activiteitendag georganiseerd.
Vanaf 12 uur werd onder leiding van de spelers van beide eerste elftallen een spelprogramma afgewerkt. De weergoden zaten gelukkig mee en hierdoor was het terras goed gevuld. Het leek er wel op dat de aanhang van Pelikaan in iets grotere getale aanwezig was, maar ja bij zo'n uitwedstrijd, kijk je toch de kat wat uit de boom.
De sfeer werd verhoogd door de huis-DJ van Pelikaan, die hiermee een waar concurrent van onze DJ Emil dreigt te worden. De dag werd afgesloten met een wedstrijd tussen de beide eerste elftallen waarbij de eerste helft werd gehockeyed en de tweede helft gevoetbald. Met een einduitslag van 5-5 konden de teams en de toeschouwers goed leven. Een mooi initiatief, dat smaakt naar een vervolg.
De vooroordelen tussen hockeyers en voetballers zijn weer een stukje minder geworden. Zo dacht men aanvankelijk dat die lange man met die sigaar de voorzitter was. Later kwam men er achter dat de voorzitter gewoon heel de dag achter de bar had gestaan. Het vooroordeel dat de buren een goede baromzet hebben en goed kunnen feesten bleek echter wel op waarheid te berusten. Zo werd er prima door Kees van Pelikaan hulp verleend bij het aansluiten van de tap en het vlot tappen van het bier, werd de BBQ door de vaste Pelikaancrew bemand en deden de dames van Pelikaan niet onder voor de Derby Cheergirls. 
De dag werd afgesloten met een feestavond in de kantine van Pelikaan. 
Rest mij om alle vrijwilligers van beide verenigingen die een bijdrage aan deze dag hebben geleverd te bedanken. In het bijzonder het echtpaar Gonzales, die als vervangers van Leo en Riet optraden. Alsmede Ronald Rutten die als een virtuoos de tap bediende. 

Bestuur HC Derby

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht